Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль Jazz Bez / «Jazz Bez» відбудеться на батьківщині Богдана-Ігоря Антонича

Українсько-польський джазовий фестиваль «Jazz Bez» відбудеться у селі Новиця, де народився один з найвидатніших українських поетів Богдан-Ігор Антонич.

Концерти 24-26 листопада в Новиці будуть символічним вступом до фестивалю, який пройде 4-15 грудня  у Львові, Києві, Харкові, Рівному, Тернополі, Луцьку, Мостиськах, Любліні, Саноку та Глівіце. 

Тепер це лемківське село знаходиться на території Малопольського воєводства Польщі. Тут постійно вирує культурне життя, проводяться пленери, варштати, театральні та музичні фестивалі на які приїжджає мистецька богема з усієї Польщі. Останніми роками до акцій у  Новиці долучається все більше українських митців, а із 2009 року  тут відбуваються концерти фестивалю «Jazz Bez».

Цього року у сільському будинку культури Новиці в оточенні митців, журналістів та селян виступить японська формація «JIKU55», відомий польський проект «GRAAL» змішуватиме джаз із балканськими ритмами, молоді  артисти робитимуть експерименти з відео та звуками, а іспанський художник з Берліну влаштує перфоманс.  

 

«Запрошуємо всіх українців, у яких є можливість, приїхати 24-27 листопада до Новиці, відчути свободу джазу, пройтися рідною землею поета і побути серед краси у якій він виріс. На нашу думку, це не гірший спосіб вшанувати поета, аніж відвідини ювілейних вечорів чи відкривання меморіальних таблиць. Вітаймо життя так, щоб Антоничу було за нас радісно», – кажуть організатори фестивалю.

Буквоїд

 
 

Додав nady 11 листопада 2013

Про автора

Вже дванадцять років поспіль, незважаючи на жодні територіальні розмежування та умовності, «Jazz Bez» приносить радість меломанам, об’єднує організаторів з різних міст, провокує публіку до роздумів, а музикантів – до пошуку нових відтінків джазу та експе

Автори пов'язані с новиною

Богдан-Ігор Антонич

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска