Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Pinchuk ArtCentre / PinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь в освітній програмі «Розуміння музею»

PinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь у шостому циклі занять освітньої програми «Розуміння музею», розробленому фахівцями арт-центру для підлітків віком від 14 до 16 років. Спеціальний курс ознайомить учасників з практиками сучасного мистецтва в контексті роботи фахових інституцій. Він розпочнеться 22 листопада і триватиме до кінця грудня 2013 року. Участь безкоштовна.
 
Всі заняття програми «Розуміння музею» базуються на виставкових проектах PinchukArtCentre, що зумовлює специфіку кожної окремої програми. В рамках виставки  номінантів на Премію PinchukArtCentre 2013 акцент буде зроблено на дослідженні сучасного українського мистецтва та аналізі різних його спрямувань через проблематику, актуальну для міжнародного контексту.
 
Заняття проводить мистецтвознавець, учасниця «Кураторської платформи» PinchukArtCentre Тетяна Кочубінська. До участі у програмі будуть запрошені художники, номінанти Премії PinchukArtCentre 2013 Олег ГрищенкоОлександр Курмаз та «Відкрита група»
 
Максимальна кількість учасників – 15 осіб
Реєстрація на курс відкрита до 20 листопада 2013. Для участі необхідно заповнити анкету учасникапрограмиhttp://pinchukartcentre.org/ua/news/24263
 
В рамках перших трьох циклів занять програми «Розуміння музею» на прикладі виставки
Аніша Капура, номінантів на Премії Future Generation Art Prize 2012 та інших учасники ознайомились з особливостями підходів до організації тимчасової та постійної експозиції. Крім того, більшість слухачів вперше отримали можливість поспілкуватись з художниками, мистецтвознавцями, істориками серед яких: Тиберій Сільваші, Лада Наконечна, Алевтина Кахідзе, Леся Хоменко, Іван Юнаков, Тетяна Горюшина, Михайло Зубар, Надія Заварова. На завершення курсу кожен учасник провів екскурсії-дискусії, присвячені представленим в арт-центрі роботам.
 
Специфіка останнього курсу, що проходив в рамках виставки «Китай Китай», полягала у тому, що учасники розглянули мистецтво у ширшому художньому та соціально-політичному контекстах. В ході перформансу Алевтини Кахідзе студенти ознайомились історію розвитку світового мистецтва через суб'єктивний погляд художниці, що розширило їхні уявлення про мистецькі практики. На кожному наступному занятті учасники використовували досвід та знання, отримані під час попереднього. В рамках виставки «Китай Китай» до проведення занять, окрім художників, були запрошені фахівці з інших сфер гуманітарного знання – історик Михайло Зубар та кінокритик Надія Заварова, зустрічі з якими допомогли учасникам краще розуміти та сприймати мистецтво.  
 
Освіта – це основа діяльності PinchukArtCentre. Освітня програма надає можливість нашим відвідувачам і суспільству в цілому долучитись до світу мистецтва, навчитись сприймати та відчувати його. Різноплановість освітньої програми обумовлена міжнародним спрямуванням наших виставкових проектів. Освітня платформа PinchukArtCentre запрошує дітей, студентів, митців, родини, школи та університети до відкритого діалогу, а також до участі в екскурсіях і дискусіях, приурочених сучасному мистецтву та виставковим проектам PinchukArtCentre.
 
PinchukArtCentre – провідна міжнародна арт-інституція, один із найбільших і динамічних приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. Метою PinchukArtCentre, одного із проектів Фонду Віктора Пінчука, є підтримка художньої освіти, творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні та світі. Арт-центр надає постійну підтримку культурному розвитку і модернізації українського мистецтва та суспільства і робить значний внесок в культурний діалог між Сходом і Заходом, між національною ідентичністю та міжнародними викликами. У числі останніх експозицій, представлених в арт-центрі: персональні виставки Джеффа Уолла, Гарі Хьюма, Олафура Еліассона, Кендіс Брайтц, Даміана Ортеги, Сергія Браткова, Субодха Гупти, Деміена Хьорста, Аніша Капура та інших. PinchukArtCentre заснував Премії для підтримки українських та міжнародних молодих митців віком до 35 років. Арт-центр представляв Україну на Венеційській бієнале у 2007 та 2009 роках як організатор Українського павільйону та як учасник, що представляв проект «The Future Generation Art Prize @ Venice 2013» у рамках офіційної паралельної програми (Collateral events) 54-ї та 55-ї Венеційської бієнале у 2011 та 2013 роках.

 
 

Додав nady 14 листопада 2013

Про автора

PinchukArtCentre – це міжнародний центр сучасного мистецтва XXI сторіччя, відкрита платформа для митців, мистецтва та суспільства.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска