Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Книга року ВВС / Переможці Книги року ВВС-2013: Ярослав Мельник та Мар’яна і Тарас Прохаськи

"Далекий простір" Ярослава Мельника (Харків, "Клуб сімейного дозвілля", 2013) і "Хто зробить сніг" Мар'яни і Тараса Прохаськів (Львів, Видавництво Старого Лева, 2013) стали переможцями конкурсу "Книга року BBC – 2013" та "Дитяча Книга року ВВС – 2013", що представлені ВВС Україна у співпраці з Культурною програмою Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Редактор Європейського Хабу Bсесвітньої служби ВВС Артем Лісс каже: "Роман Ярослава Мельника, який переміг – це антиутопія, яка досліджує питання свободи. Романіст пише про свободу бачити, уникнути світу сліпих – але водночас і про свободу уникнути світу тих, хто може бачити – і хто править сліпими. Це – теми, які піднімаються в літературі по всьому світу, і крізь призму мандрівки головного героя цей роман дуже яскраво показує, що означає свобода і яка її ціна".

Книга року

"Сніг – це звичайна річ для українців взимку, але чудова книга Мар’яни і Тараса Прохаськів заслуговує на відзнаку. З неї наймолодші громадяни України дізнаються про дружбу, а також про те, як триматися разом і долати страх. Культурна програма ЄБРР стала партнером ВВС Україна для того, щоб підтримувати українську літературу, тому що ми віримо, що література є ключовою складовою демократичного суспільства, і вона починається з дитячих книг", - говорить Джонатан Чарльз, Директор з комунікацій ЄБРР.

Автор-переможець у кожній номінації отримає премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу "Книга року ВВС" на всіх наступних виданнях цих книжок.

Цього року до журі премії "Книга року ВВС" увійшли: Віра Агеєва, професор літературознавства Національного університету "Києво-Могилянська академія", Тарас Федюк, поет, Ольга Герасим'юк, журналіст, Ніна Кур'ята, головний редактор ВВС Україна, Світлана Пиркало, радник ЄБРР з питань культури.

Книга року

 

Премія "Книга року ВВС" була започаткована у 2005 році. З 2012 року, коли з'явилася нова номінація "Дитяча Книга року ВВС", премія проводиться у партнерстві з Культурною програмою ЄБРР.

Джерело: Книга року ВВС

 
 

Додав nady 14 грудня 2013

Про автора

Премія "Книга року ВВС", що становить еквівалент 1000 британських фунтів в українських гривнях, буде вручена автору найкращої книжки художньої прози та автору найкращої дитячої книги. Переможців визначає журі. Приз не може бути розділений.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска