Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Валерій Шевчук / Визначено переможців конкурсу «Краща книга України»

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України», який щороку проводить Держкомтелерадіо України.

Гран-прі 2013 року та спеціальний приз «Кришталева книга» присуджено видавництву «Либідь» за видання «Скарбницяпотребна і пожиточна». У цій книзі, упорядником якої є лауреат Шевченківської премії Валерій Шевчук, зібрано історично-літературні пам’ятки ХІ-ХУІІІ ст., що вийшли зі стін українських монастирів. До книги увійшли переважно малознані, а то й зовсім незнані матеріали. Видання ілюстровано пам’ятками образотворчого мистецтва.

Всього на конкурс, що проводиться у десяти номінаціях, цього року від видавництв та видавничих організацій Українинадійшло 87 книжок.

Журі конкурсу, до складу якого входять президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, заступник директора з наукової та видавничої діяльності Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка Національної академії наук України Сергій Гальченко, директор Будинку письменників України Оксана Герман,заступник генерального директора Національної парламентської бібліотеки України Галина Кириченко та інші,визначили переможців.

Зокрема, у номінації «Моя країна» кращою названа книга «Український пантеон» видавництва «Балтія-Друк». У номінації «Життя славетних» перемогу здобула книга В. Рожка «Стефан Турчак» видавництва «Либідь», у номінації «Світ дитинства» - книга «Казки для малюків» (укладач Борзова В. В.) видавництва «Чайка», у номінації «Арт-книжка» - книга Шота Руставелі «Витязь у тигровій шкурі» видавництва «АДЕФ-Україна». Книга «Із української старовини» видавництва «Букрек» перемогла у номінації «З глибин знань».

Книги видавництва «Старого Лева» - «Дідо-Всевідо» О. Гавроша та «Пора плодів і квітів» М. Савки - названі кращими у номінаціях «Проза» та «Поезія» відповідно. Видавництво «Фоліо» із книгою А. Куркова «Львівська гастроль ДжиміХендрікса» перемогло у номінації «Бестселер». Кращим у номінації «Мистецтво друку» визнано видання «Собор святого князя Володимира» видавництва «Київське товариство «Купола».

Також дипломами другого і третього ступеня відзначені книги видавництв «ІМЕКС-ЛТД», «Десна-поліграф», «Видавничий дім «Академ-Періодика», «Консоль», «АСМІ», «Апріорі», «Книга-плюс», «Карпати» тощо.

Джерело: Державний комітет телебачення і радіомовлення України

 
 

Додав nady 16 грудня 2013

Про автора

Народився 20 серпня 1939 р. у родині шевця в Житомирі. Український письменник-шістдесятник, майстер психологічної і готичної прози, автор низки літературознавчих та публіцистичних праць, інтерпретатор українського літературного бароко. У 1957 р. В.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска