Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Олег Лишега / «Діалоги» Лишеги і Лаюка у «Купідоні»

23 січня, о 19.00, у Кнайп-пабі «Купідон» (вул. Пушкінська, 1-3/5), відбудеться перший вечір поетичного проекту «Діалоги». Програма заходу передбачає поетичні читання та живу розмову двох поетів і драматургів - Мирослава Лаюка та Олега Лишеги. 

Діалог – основа порозуміння двох світів, двох світоглядів. І не лише порозуміння, але і спів-відчуття. Поезія – як вища форма поєднання слів – є основою для високого діалогу, який вже має повне право на оприлюднення. Діалог двох митців, які спілкуються не лише буденною мовою, але і поетичною, і при цьому – готові привселюдно ділитися цим спілкуванням з оточуючими – що може бути цікавішим?

Про учасників заходу:

Олег Лишега - український поет, драматург, перекладач та інтелектуал. Лишега вступив до Львівського університету 1968 року. Протягом останнього року навчання його було виключено з університету за участь в неофіційному літературному колі «Львівська богема». Йому було офіційно заборонено публікуватися з 1972 по 1988. Перша його книжка під назвою «Великий міст» з´явилася у 1989 році, а вже через рік вийшла друком збірка «Оповідок давнього Китаю». У 1997—1998 роках Лишега відвідав Пенсильванський університет, отримавши стипендію Фулбрайта. У 2000 р. Лишега та його перекладач Джеймс Брасфілд одержали нагороду ПЕН-клубу за переклад на англійську збірки «Вибрані вірші» Олега Лишеги. Лишега - це перший український поет, якого нагороджено цією премією.Олнг Лишега  є автором ще двох поетичних книг: «Снігові та вогню» (2002), «Друже Лі Бо, брате Ду Фу» (2010). Книга «Великий міст» (2012) стала переможцем рейтингу «ЛітАкцент року - 2012».

 

Мирослав Лаюк - поет, прозаїк, драматург, есеїст. Народився 31 липня 1990 року на Прикарпатті. Студент магістратури Києво-Могилянської академії. Автор поетичної книжки «Осоте!» (2013). Лауреат премії журналу «Новая юность» (Москва), Літературного конкурсу видавництва «Смолоскип», Міжнародної українсько-німецької премії Олеся Гончара та ін.. Твори публікувалися у виданнях «Шо», «Кур´єр Кривбасу», «Літературна Україна», «Дружба народов», інших журналах і антологіях. Вірші перекладені кількома мовами.

 

 
 

Додав nady 18 січня 2014

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска