Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / # Євромайдан / В Українському домі відкрилась бібліотека Майдану

Ідея про бібліотеку на майдані зріла одночасно в багатьох людей. Так часто буває, коли збираються однодумці, то схожа ідея виникає одночасно у багатьох. Так було і з бібліотекою.

Першими про збір книжок для бібліотеки майдану ще в грудні оголосили письменники. Вони закликали приносити книжки на їхній революційний літературний марафон, який проходив щосуботи в Київраді.

Невдовзі книжки стали нести і на сцену відкритого університету, що діяла на Майдані.

Відразу ж постало питання про місце бібліотеки. Висловлювалися пропозиції поставити на майдані будиночки-шпаківні і в них помістити книжки. Пропонувалося звернути увагу на дерев’яні будиночки, що вже є на Майдані і, можливо, в одному з них облаштувати бібліотеку. Не виключалося і місце в Київраді.

Питання вирішили активісти зі сходу. І це особливо приємно, бо суперечить існуючій думці, що на майдані тільки представники із західних областей. Молодь з Дніпропетровська облаштувала місце в захопленому Українському домі, відкрила сторінку у Фейсбуці і теж почала збір книжок. Туди ж принесли уже зібрані раніше книжки.

Є в новоствореній бібліотеці і відділення дитячої книги. Дитячі письменники та організатори всеукраїнської ініціативи «Почитай мені, татку!» закликають усіх татусів у перервах між вартуваннями на барикадах читати не тільки дорослі, а й дитячі книжки. По-перше, вони несуть добро і це прекрасна книготерапія. А по-друге, війна, це явище тимчасове. Після перемоги татусі-повстанці повернуться додому і будуть переповідати своїм синочкам і донечкам прочитані на майдані дитячі книжки. Або й читатимуть ці книжки уже з дітьми.

Отже, Майданівці є не лише протестувальниками проти існуючої влади, а люди, спраглі до читання і духовності. Вони готуються після перемоги перейти в культурний наступ.

Якщо Ви бажаєте подарувати Бібліотеці Майдану книжки, приносьте їх у будь-який час. Бібліотека розташована на 2 поверсі Українського дому, біля ескалаторів. Особливим попитом користується художня література українських сучасних авторів, а також книжки про постанців, УПА, Холодний Яр, тощо. Головний критерій до Вашого вибору, яку ж книжку принести, щоб ця книжка  подобалася Вам і Ви хотіли нею поділитися.

 Фото: facebook.com/MaidanLibrary

Буквоїд

 
 

Додав nady 01 лютого 2014

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска