Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Мистецький Арсенал / Більше 50-ти художніх творів українського генія покажуть в Мистецькому Арсеналі в рамкахнового проекту "ШЕВЧЕНКО/MANIA".

Більше 50-ти художніх творів українського генія покажуть в Мистецькому Арсеналі. 21 лютого тут відкриється новий виставковий проект "ШЕВЧЕНКО/MANIA".

Унікальною є серія рисунків, створена Тарасом Шевченком під час Аральської, Каратауської експедицій та у Новопетровському укріпленні, яка досі не була представлена широкій публіці. Інші - вишукані акварелі та філігранні офорти першої половини 19 століття пов"язані з основними етапами життя Тараса Шевченка.

Уперше покажуть легендарну "Захалявну книжечку", оригінали унікальних рукописів Тараса Шевченка та альбоми його етнографічних замальовок 1840-х років, а також прижиттєві видання Кобзаря з фондів Інституту літератури.

У Мистецькому Арсеналі демонструватимуть і масштабну відео-інсталяцію "Наш Шевченко" відомого режисера Сергія Проскурні. Герої 365-ти відео-сюжетів - школярі, студенти, поети, вчителі, митці, аптекарі, спортсмени, пожежники, перукарі, журналісти. У кожного з них свій Шевченко.

Кульмінацією проекту стане Відкрита ніч "Доба Шевченка" - ніч кіно, музики, поезії, яка відбудеться з 9 на 10 березня. У програмі відкритої ночі – зустрічі з письменниками, філософами, мистецтвознавцями, виступи українських музичних гуртів і власне довгоочікувана прем"єра фільму Сергія Проскурні "Тарас Шевченко. Іdентифікація".

Відкриється проект 21-го лютого. Мистецький Арсенал працює без вихідних, до 20:00. Вартість квитка - 40 грн (повний), 20 грн (пільговий). У понеділок вхід вільний.

Gazeta.ua

 
 

Додав nady 11 лютого 2014

Про автора

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал" сьогодні є одним з найбільш перспективних проектів у галузі культури України, а у майбутньому має стати одним із найпотужніших світових музейно-виставкових комп

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска