Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Жадан / 14 лютого онлайн-конференція з Сергієм Жаданом та можливість отримати нову книгу з автографом автора за найцікавіше питання

Виграй нову книгу Сергія Жадана "Месопотамія" з автографом автора!

Про що піде мова у новій книзі Сергія Жадана "Месопотамія"? Коли почнуться зйомки фільму за сценарієм книги письменника "Ворошиловград"?

На ці та інші питання в п'ятницю, 14 лютого, з 14.00 до 15.00 відповість відомий український поет і письменник Сергій Жадан, а поки ви можете задати своє питання, скориставшись наведеною нижче формою. Автор найцікавішого питання отримає екземпляр нової книги з автографом автора!

Задати питання Сергію Жадану можна за посиланням: http://dp.kp.ua/daily/press/detail/5330/

 

Друзі, нагадуємо! 14 лютого Мистецька агенція «Арт-Вертеп» запрошує на презентацію нової книги Сергія Жадана «Месопотамія» за участі автора.
Книга побачила світ 21 січня цього року у Клубі Сімейного Дозвілля. Презентація в Дніпропетровську відбудеться у рамках всеукраїнського презентаційного  туру письменника.

Дніпропетровці зможуть відвідати авторські зустрічі, придбати нову книгу і поспілкуватися з автором.
Графік заходів за участі Сергія Жадана в Дніпропетровську:

09:45 – Зустріч із студентами ДНУ, І корпус, кафедра української філології, пр. Гагаріна, 72

11:00 – Зустріч із студентами ДНУ, І корпус, кафедра романо-германської філології, пр. Гагаріна, 72

13:00 – Прес-конференція в інформаційному агентстві «ДнепрПост», вул. чЛеніна, 12

14:00 - Онлайн-конференція та пресова зустріч в "Комсомольская правда", вул.Благоєва, 31-В, оф.405

20:00 – Презентація нової книги Сергія Жадана «Месопотамія» в театрі одного актора «КРИК», вул. К.Лібкнехта, 1 (зала Будинку Архітектора). Вхід: 30 грн.

Деталі та замовлення квитків: 050 361 62 82

«Месопотамія»— це дев’ять прозових історій і тридцять віршів про любов і смерть, освідчення і зради, втечі і повернення, ніжність і жорстокість. Усі тексти цієї книги — це життя міста, хроніка вуличних сутичок і щоденних пристрастей. Її герої переходять з однієї історії в іншу, а потім — у вірші. Фантастичні образи, вишукані метафори, гумор і філософські відступи. Словом те, чого ми чекаємо від Сергія Жадана, але в новій неочікуваній формі.  

«Месопотамія» - книга про Харків. Про ті райони, якими харків’яни ходять кожного дня. Книга складається з двох частин. Перша – це проза, 9 історій про людей, які живуть у навколишніх кварталах. Події відбуваються умовно у наш час, рік тому. Герої з одного оповідання переходять в інші. Друга частина книги – це вірші, які коментують прозу. Там знову ми побачимо тих самих героїв, тільки вже у віршованому звучанні.  

Назва нової книги Сергія Жадана «Месопотамія» не випадкова. Ідея, як говорить автор, така, що Харків лежить між двома ріками, Харків – то півострів. З одного боку у нас Лопань, з іншого – Харків, наше місто як межиріччя, як Месопотамія – місто на горі, земля між ріками. В цьому контексті багато міфологічних моментів матимемо змогу пізнати у новій книзі Сергія.

Нова книга, як зізнається автор, напрочуд лірична, особисті історії 9 персонажів розгортаються на любовному тлі. Якщо усі сюжети світової літератури діляться на сюжети про любов та війну, то у «Месопотамії» переважатимуть сюжети про одвічне почуття. Але разом з тим, це стосується і філософських тем:народження та смерті, вірності та пам’яті, минулого та майбутнього.

Атмосфера владно-кримінального Харкова певним чином також знайшла відображення у новій книзі.

«Там не згадуються прізвища наших політиків, назви фірм чи політичних партій, але там є атмосфера. Скажімо, одна з історій починається з того, що головного героя застрелили на вулиці. Всі персонажі говорять, що повертаються 90-ті роки. Це те, чого не було в двотисячних роках, але що ми зараз бачимо: постійні напади на інкасаторів, стрілянина на вулицях час від часу. Тобто те, що було в 90-х роках і, на жаль, повернулося.» (С. Жадан)

Дякуємо Михайлові Мельнику за залу театра КРИК, люб’язно надану для проведення презентації нової книги Сергія Жадана!
Організатор події в Дніпропетровську – Мистецька агенція «Арт-Вертеп», artvertep.com

 

 
 

Додав nady 13 лютого 2014

Про автора

Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, перекладач, есеїст, органзіатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих перфоменсів та акцій громадянської непокори. Автор кількох книжок віршів та прози. Живе і працює в&nb

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска