Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Тарас Шевченко / Сенсаційну документалку покажуть про життя Шевченка

Сенсаційну прем'єру про життя Тараса Шевченка покажуть на телебаченні. Документальний фільм "Таємниці генія Шевченка" зняли до 200-річчя з дня народження українського поета.

За словами авторів фільму, розкриття таємниць Тараса Шевченка перетворилося на справжній детектив. Над ним працював Департамент журналістських розслідувань каналу "1+1".

"Наш фільм - це розслідування білих плям у біографії Тараса Шевченка. І повірте, їх безліч! За радянських часів його біографія була надто сильно цензурована", - коментує сценарист фільму Світлана Усенко. Ведуча Світлана Усенко відома глядачам перш за все проектами "Секс-місія" та "Моя хата скраю". Їй належить ідея стрічки. Зйомки тривали більше півроку.

У ньому розказують про парадокси і таємниці Шевченка, про його кохання та нащадків. Адже і досі не відомо, чи були у Кобзаря власні діти та чому цар Микола І насправді забороняв йому на засланні не тільки писати вірші, а й малювати.

У фільмі є дві лінії. Перша - власне документальна. Географія зйомок вийшла далеко за межі України. До того ж були проведені графологічні експертизи рукописів Шевченка та ідентифікація осіб за фізіогномічними ознаками.

Друга лінія - художній фільм-реконструкція. Це ігрові епізоди, реконструкції найважливіших моментів із життя Шевченка. Самого Кобзаря грають троє професійних акторів: у дитинстві, юності та зрілості.

Покажуть фільм в ефірі каналу "1+1" 10 березня.

Gazeta.ua

 
 

Додав nady 08 березня 2014

Про автора

Він був сином мужика — і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком — і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком — і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим...

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска