Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Конкурс/ Конкурси / На конкурс “Стоп Цензурі!” приймаються вірші, есеї і не тільки

До початку червня 2014 року приймаються роботи на 2-й Міжнародний конкурс “Стоп Цензурі! Громадяни за вільні країни”. Тема цьогорічного конкурсу – “Борітеся – поборете!”.

 

Роботи на конкурс приймаються в п’ятьох категоріях: зображення, слоган, вірш, есей, інші формати. Роботи приймаються трьома мовами: українською, англійською, російською.

 

Участь може взяти кожен охочий, незалежно від віку, освіти і громадянства. До організації конкурсу не має відношення жодна політична сила. Конкурс є інструментом самоорганізації громадянського суспільства.

 

Його мета –  ініціювання широкої суспільної дискусії навколо проблем утискання свободи слова, політичної цензури, цензурування творів мистецтва в контексті збереження прав людини.

 

Географія конкурсу – необмежена, оскільки захист свободи слова, вільний доступ до інформації та боротьба проти цензури є одними з фундаментальних громадянських свобод будь-якої демократичної держави і є актуальними питаннями не лише в Україні, а й в інших країнах молодої демократії.

Роботи приймаються  до 5 червня 2014 року.

Робота громадського жюрі завершується 10 червня. Тобто, протягом 5 днів посля закінчення прийому робіт триватиме голосування інтернет-користувачів.

За результатами голосування громадського жюрі переможцем у кожній категорії стане робота, що набере найбільшу кількість голосів.

11 червня 2014 відбудеться засідання експертного жюрі, яке обере кращих українських учасників конкурсу.

24 червня 2014 року відбудеться церемонія нагородження переможців, а також виставка кращих робіт у одному з публічних просторів Києва.

Після завершеня конкурсу розпочнеться громадська компанія, метою якої є просування робіт переможців конкурсу.

Ідея створення конкурсу виникла на зустрічі активістів та журналістів руху “Стоп цензурі!” у червні 2010 року.

В 2011 році відбувся 1-й Міжнародний конкурс “Стоп цензурі!”, на який було подано 247 постерів, 310 слоганів, 188 віршів та 69 ессеїв. Сайт конкурсу відвідало близько 46 тисяч користувачів з 83 країн світу.

В 2014 році активістами громадської організації “Центр UA” було прийнято рішення проводити конкурс щороку.

Интернет майданчик конкурсу: http://www.stop-censorship.net/

Українська правда. Життя

 
 

 
 

Додав nady 10 травня 2014

Про автора

В розділі "Конкурси" публікується інформація про конкурси, що є актуальною для України та стосується безпосередньо української культури та мистецтва.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска