Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Володимир Рутківський / «Джури і Кудлатик» - нова книжка від Володимира Рутківського

Лауреат Шевченківської та низки інших премій Володимир Рутківський завершив роботу над продовженням знаменитої серії про джур. Книжка матиме назву «Джури і Кудлатик», а розповідь у ній вестиме… собака!

«Я до останнього часу думав, що це якась дурниця. То хвороба, то такі події… Писалося це все уривками, малесенькими абзациками, окремими рядками… – розповів письменник в ексклюзивному інтерв’ю БараБуці. – Я не знав, чи це чогось варте, а чи дурня страшна… Наталя Марченко прочитала рукопис – і такий відгук був прекрасний, що я подумав: недаремно я провів ці півтора останніх роки. Я послав відгук пані Наталі Івану Малковичу, відгук його дуже зацікавив, і ми вирішили продовжувати “Джур”».

Книжка побачить світ у видавництві «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га», де у 2007–2010 рр. вийшли три попередні романи про джур («Джури козака Швайки», «Джури-характерники», «Джури і підводний човен»). Робоча назва – «Джури і Кудлатик». За словами Володимира Рутківського, Кудлатик – це маленький песик, який колись був козацьким вовком Куцим. Цього разу дія роману відбуватиметься в нашому часі, розповідь ведеться від імені Кудлатика.

«Це роман про змужніння: чи можна в нашому житті стати таким самим хоробрим, як козаки-характерники, – каже Рутківський. – Вони такі ж, як і ми. Їм було важко, і нам важко».

Нагадаємо, що 2012 року Володимир Рутківський отримав Національну премію імені Т. Шевченка саме за трилогію «Джури». На відсотки від премії письменник заснував власну відзнаку для діячів української дитячої книги.

Джерело: БараБука.

 
 

Додав nady 20 травня 2014

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска