Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Мова / Створено безкоштовний е-курс польської мови для українців

Для того, щоб почати вивчати польську мову, необхідно оформити підписку. На електронну пошту будуть приходити листи і безкоштовні навчальні матеріали.

Польський інтернет-портал "Порт Європа", сайт-партнер ZN.UA, організував курс вивчення польської мови. За словами автора курсу, редактора "Порт Європа" та польського кореспондента "Дзеркала тижня. Україна" Якуба Логінова, таким чином вони хочуть сприяти подальшому зближенню поляків і українців.

"Як показав Євромайдан, наші народи повинні триматися разом. Ми хочемо посприяти тому, щоб поляки вивчали українську мову, а українці - польську. Польська мова дуже схожа на українську, тому немає потреби користуватися у взаємному спілкуванні посередництвом англійської, а опанувати хоча б основами мови сусідньої країни - завжди цікаво і корисно", - цитує його Porteuropa.eu.

Для того, щоб почати вивчати польську мову, необхідно оформити підписку. На електронну пошту будуть приходити листи і безкоштовні навчальні матеріали.

Якуб Логінов використовував у курсі авторський метод, завдяки якому колись він сам вивчив українську мову протягом усього 4 місяців. На його думку, рецепт простий: оскільки 60% польських слів подібні до українських, достатньо вивчати тільки ті, які відрізняються. Окрім того, на курсі будуть наводити приклади типових для польської мови мовних конструкцій.

Наприклад, там, де в українській мові є суфікс пере- або - там у польському є prze-, польські літери ? i ? часто зустрічаються там, де в українській і російській є у (наприклад: зуб - z?b, дуб - d?b, вудка - w?dka, тощо). Таких неформальних правил існує декілька, проте цього не вчать на класичних курсах польської мови, а саме вони найбільше допомагають у вивченні.

Курс складається з декількох уроків, які буде автоматично надіслано на адресу підписанта кожні 3-4 дні. Потрібно записатися на курс через формуляр на сайті:

www.porteuropa.eu/ua/polskamowa

На курс наразі (середина травня) вже записалися понад 20 тисяч користувачів з усіх регіонів України, а також із Білорусі. Окрім того, на польській версії porteuropa.eu існує аналогічний безкоштовний е-курс української мови для поляків.

За матеріалами: ZN.UA

 
 

Додав nady 26 травня 2014

Про автора

Мовні питання та мовознавство.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска