Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Культура / У Львові пройде виставка про видатних українських письменників

У межах проекту «Львів – місто літератури» 18 червня 2014 року о 12.30 перед входом до Львівської ратуші (пл. Ринок, 1) відбудеться відкриття виставки серії плакатів письменників, котрі творили у кожній маленький дитині свій великий культурний світ.

Кожен з нас зростав на книжках цих авторів, переживав усі сюжети у собі, змінював власний світогляд. Багато хто каже, що у письменниках живе частина своїх героїв. Саме це й намагалися зобразити члени спілки ілюстраторів «Pictoric» у виставці «Видатні письменники України».

Як відзначають організатори, символічним є факт, що виставка відбудеться саме в день народження визначного українського діяча епохи бароко Феофана Прокоповича, мистецький портрет котрого теж буде представлений. Виставка, на якій можна буде насолодитися неповторною художньою інтерпретацією творчості українських письменників, буде проходити у 2 етапи, у кожному з яких буде представлено по 13 плакатів:

I етап: Остап Вишня, Володимир Свідзінський, Марко Вовчок, Леся Українка, Павло Тичина, Микола Куліш, Тарас Шевченко, Григорій Квітка-Основ’яненко, Феофан Прокопович, Богдан-Ігор Антонич, Василь Стус, Микола Вінграновський, Іван Багряний.

II етап: Микола Трублаїні, Марк Йогансен, Володимир Винниченко, Василь Стефаник, Михайль Семенко, Олександр Олесь, Григорій Сковорода, Олександр Довженко, Микола Гоголь, Всеволод Нестайко, Іван Франко, Микола Хвильовий, Грицько Чубай.

Ці люди живуть досі в нас, в нашій уяві, в наших думках. Як сказав колись Ернест Хемінгуей: «Всі хороші книги схожі в одному, – коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться». А як ви уявляєте цих відомих будівників української літератури? Чи задумувалися колись, що можете зустріти їх на вулицях свого міста?

Виставка «Видатні письменники України» мала відбутися в межах 8. Міжнародного дитячого фестивалю у Львові.

Автори мистецьких плакатів: спілка ілюстраторів «Pictoric» (Анна Сарвіра, Тетяна Денисенко, Ярко Філевич, Андрій Сакун, Олег Грищенко, Анна Андрєєва, Сергій Майдуков, Юлія Кунщікова, Анна Хоменко, Тетяна Цюпка, Романа Романишин, Андрій Лесів, Ольга Терещенко, Поліна Дорошенко, Олена Старанчук, Олена та Валерій Тихонюк)

Організатори: ГО «Форум видавців» та Центр міської історії Центрально-Східної Європи в межах проекту «Львів – місто літератури»

Форум видавців

 
 

Додав nady 17 червня 2014

Про автора

Розділ "Культура" містить інформацію, яка не може бути віднесена до конкретного Автора і стосується подій української культури.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска