Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / # Євромайдан / Відомого співака Андрія Хавунку звинуватили у контрабанді бронежилетів

Серед волонтерів, котрі активно переносили каски та бронежилети через кордон і котрим загрожує до 10 років ув'язнення в Польщі, фігурує і відомий львівський співак та громадський діяч, Заслужений артист України Андрій Хавунка.

Музикант є уродженцем сходу України (м.Кривий Ріг), спершу навчався у "Львівській Політехніці", а згодом – у Музичній академії ім. М. Лисенка. Активістам Студентського братства 1990-х він добре відомий душевним виконанням патріотичних пісень під гітару, місцевим меломанам – виступами на сцені Львівської опери, а найбільшій кількості слухачів – участю в чоловічому октеті "Орфей", де виступає з 2002 року.

Нагадаємо, ця формація, до якої свого часу належав і Павло Табаков, є частим учасником міських свят та академічних концертів, а також відома своїми благодійними проектами, часто репрезентує Україну в Італії, Франції, Нідерландах.

Андрій Хавунка був серед тих, хто 29 березня організовував поставку великої партії бронежилетів черезх польський кордон. Однак польська прикордонна та митна служба затримали вантаж. У вівторок, 22 липня, заступник прокурора міста Замостя, що веде справу, перевів Романа Кушніра, Андрія Хавунка та ще більше десятка волонтерів зі статусу свідків у статус звинувачуваних.

Якщо не втрутиться український уряд, їм загрожуватиме до 10 років ув'язнення за порушення митного законодавства.

"Рятуйте,браття. За таку справу сидіти не дуже хочеться", - написав на своїй сторінці в соцмережах музикант. Сподіваємося, його заклик невдовзі почують.

zaxid.net

 
 

Додав nady 26 липня 2014

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска