Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Культура / 1-9 серпня у Києві працюватиме літній лекторій-фестиваль «FanSchool»

Хто був татком Дарта Вейдера? Як перемогти дракона? Де слід шукати двері до Нарнії? Кого насправді захищає Робокоп? Що пов’язує Залізну людину з античною Грецією? 

Протягом лекторію­ фестивалю «FanSchool» можна зазирнути в альтернативне минуле та потенційне майбутнє, аби знайти відповіді на ці та багато інших питань.
 
З по 9 серпня, літературний проект Букмоль і літклуб Bookoholic, пропонують зазирнути в альтернативне минуле та потенційне майбутнє, аби знайти відповіді на ці та багато інших питань на фестивалі «FanSchool». Протягом лекторію-фестивалю можна дізнатися особливості фантастичного у літературі, кіно, відеоіграх та коміксах, осмислити функції фантастики та проаналізувати її прояви у масовій культурі.
 
У програмі фестивалю:
  • лекції відомих літературознавців, письменників, коміксо- та ігрознавців: серед лекторів — викладач Могилянки і директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків, фантаст Володимир Арєнєв, головний редактор інтернет-журналу «Князь Ігор» Дмитро Прокопчук та інші цікаві люди, які розвивають фантастику в Україні;
  • дискусії та обговорення;
  • кіноперегляди просто неба;
  • справжня електронна музика;
  • печиво від Дарта Вейдера та інші ласощі.
РОЗКЛАД ФЕСТИВАЛЮ
1 серпняП’ятниця

19:00 – лекція Ростислава Семківа “Вихід Персефони: міф як першооснова та енергія літературного тексту”.
21:00 – виступ фолк-гурту “Rún”.
 
2 серпня, Субота

13:00 – лекція Галі Глодзь про еволюцію фентезі та кілька ключових постатей. 
15:30 – лекція Лізи Гречанюк “Загадки у темряві: про мандрівку на Північ, імена та світи Джона Рональда Руела Толкієна і Клайва Стейплза Льюїса”
18:00 – “Хобіт: Несподівана подорож” (The Hobbit: An Unexpected Journey, 2012) — екранізація фентезі Пітера Джексона.
21:00 – “Беовульф” (Beowulf, 2007) — фантастична драма Роберта Земекіса за мотивами однойменного давньоанглійського епосу. 
 
3 серпня, Неділя

13:00 –  лекція Володимира Арєнєва “Наукова фантастика: література про те, що з нами було у майбутньому”.
15:30 –  лекція Ростислава Семківа “Три титани кіберпанку: Дік, Гібсон, Стівенсон”.
17:30 –  «Джонні Мнемонік» (Johnny Mnemonic, 1995) — фантастичний кіберпанк-фільм Роберта Лонґо за однойменним оповіданням Вільяма Ґібсона. 
19:00 – “Газонокосар” (The Lawnmower Man, 1992) — фантастичний кіберпанк-фільм Бретта Леонарда. 
 
5 серпня, Вівторок

19:00 – лекція Катерини Корнієнко “Американський епос: пантеон сучасних (супер)героїв”. 
21:00 – “Месники” (The Avengers, 2012) — фільм режисера Джосса Відона, знятий за мотивами однойменного комікса від Marvel Comics.
 
6 серпняСереда

19:00 – лекція про комікси та зустріч з Олексієм Оліним – головним редактором журналу “К9”.
21:00 – “Супермен і люди-кроти” (Superman and the Mole-Men, 1951) —  фантастичний фільм кінця Золотої доби коміксів, друга екранізація коміксів про одного з найпопулярніших героїв компанії DC Comics від реж. Лі Шолема.
 
8 серпняП’ятниця

19:00 – лекція Дмитра Прокопчука, блогера та головного редактора проекту “Князь Ігор”, про фантастичний вимір відеоігр “Відеоігри: Безліч історій з тобою у головній ролі” 
21:00 – “Скотт Пілігрим проти всіх” (Scott Pilgrim vs. the World, 2010) — фільм режисера Едґара Райта, знятий за мотивами однойменної серії коміксів Браяна Лі О’Меллі. 
 
9 серпняСубота

15:00 – Фантастичний квест
17:00 – Відкрита дискусія на тему: “Індустрія фантастичного: фантастика, кітч і масова культура” і нагородження дипломами й подарунками
19:00 – «Автостопом по галактиці» (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, 2005) — фантастичний комедійний фільм Гарта Дженнінґса, заснований на однойменному романі Дуґласа Адамса.
21:00 – перегляд серіалу “Зоряний Шлях” (Star Trek) під музичний супровід Dj plx.
По завершенні лекторію на тих, хто відвідає всі лекції, очікує фантастичний диплом і подарунок.
 

Адреса лекторію: вул. Андріївська, 8-12 (м. Поштова площа та Контрактова площа)
Вхід на відкриття «FanSchool» у п’ятницю 1 серпня вільний, у решту днів вартість квитка на один захід — 50 грн, абонементу на всі дні — 350 грн.

Litfest

 
 

Додав nady 26 липня 2014

Про автора

Розділ "Культура" містить інформацію, яка не може бути віднесена до конкретного Автора і стосується подій української культури.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска