Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Віктор Баранов / Помер голова Спілки письменників України Віктор Баранов

30 липня на 64-му році життя помер відомий український письменник, голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов.

 

Письменик Сергій Пантюк на своїй сторінці у Facebook, дізнавшись про смерть свого колеги, написав: “Він важко хворів, але не зважав на це – практично до останнього місяця свого життя прагнув працювати. Він ЗНАВ про свою невиліковну хворобу, але я жодного разу не бачив його засмученим, депресивним. Навпаки – говорив про це з іронією…

 

…Він був хорошим письменником, його романи “Заплава” та “Не вір, не бійся, не проси” зачепили за живе. А вірш “До українців” став піснею, яку співали, мабуть, усі патріоти…”.


Віктор Федорович Баранов (1950-2014) — український письменник (поет, прозаїк, перекладач). Голова Національної спілки письменників України (з жовтня 2011), головний редактор літературного журналу «Київ», віце-президент Товариства «Україна-Румунія». Автор багатьох книжок поезії, прози, численних перекладів, літературно-критичних, публіцистичних та мистецтвознавчих публікацій.

 

Лауреат мистецької премії «Київ» у галузі художньої літератури ім. Євгена Плужника, премії ім. О. Гірника, Міжнародних літературних премій «Тріумф»та «Сад божественних пісень» ім. Г. Сковороди (2007), літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського. Орден «За заслуги» III ст.

 

Друг Читача

 
 

Додав ceny bab 30 липня 2014

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска