Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / # Євромайдан / Обрано ескіз ордена Героїв Небесної Сотні

Перше місце в конкурсі на найкращий ескіз нагороди ордена Героїв Небесної Сотні отримав авторський колектив львів'ян Тараса Возняка та Костянтина Ковалишина.

Друге місце отримав ескіз авторського колективу Олександра Сопова і Алевтини Несіної-Інкової з Києва.

Третє місце отримав ескіз ще одного киянина, Олексія Руденка.

Про це «Коментарям» повідомили в Міністерстві культури України.

Нагадаємо, конкурс на найкращий ескіз ордена героїв Небесної Сотні проводилося з 23 по 28 липня. Всього було подано 17 конкурсних проектів від 16 учасників. У конкурсі брали участь художники з різних областей України: Дніпропетровської, Сумської, Одеської, Івано-Франківської, Чернігівської, Львівської та міста Києва.

Відомство також організовує виставку найкращих ескізів ордена, відібраних спеціальною комісією. За перше місце автор ескізу отримає матеріальну винагороду в 20 тисяч гривень, за друге - 15 тисяч гривень, за третє - 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав Закон про заснування ордена Героїв Небесної Сотні як нової державної нагороди. 1 липня орден заснувала Верховна Рада.

Орден Героїв Небесної Сотні присуджуватиметься за громадську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, а також за активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні і самовіддане служіння українському народові, проявлену під час Революції гідності (листопад 2013-лютий 2014) та інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності країни.

Дарина Цвях, zahid.net

 

 

 
 

Додав nady 06 серпня 2014

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска