Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Маріанна Кіяновська / Маріанні Кіяновській присуджено польську Почесну відзнаку «Заслужена для Польської Культури»

Українській письменниці, поетесі, перекладачу та літературному критику Маріанні Кіяновській присуджено нагороду за популяризацію польської культури в Україні - Почесну відзнаку «Заслужена для Польської Культури».

«Визнання Польщею моїх зусиль у царині популяризації польської культури в Україні є для мене високою честю, - зізнається авторка у листі Послу Республіки Польща в Україні. -  Маю надію, що мої переклади з польської поезії та інші проекти тепер і надалі відкриватимуть читачам, моїм співвітчизникам, не відомі їм раніше території великої світової культури, в тому числі – поза літературні.

Я завжди перекладала з польської (не лише з мови на мову, а й із культури на культуру) -- з любов’ю до батьківщини моєї бабці-польки, але насамперед -- з любов’ю до країни, яка мене особисто все життя захоплює і багато чому вчить. Польська література, і поезія зокрема, -- один із моїх найкоштовніших скарбів, джерело наснаги і натхнення, те, що дарує мені щоразу нові досвіди, безмежно зацікавлює і дивує. 

Взимку 2013-2014 року солідарна з моєю рідною Україною Польща і поляки стали мені ще ріднішими, відтепер моя культурна і просвітницька місія здається мені ще важливішою».

Нагадуємо, що до Форуму Видавців у Львові, який відбудеться 10-14 вересня 2014 року, «Видавництво Старого Лева» випустить у світ нову збірку поезій Маріанни Кіяновської «373». 

Фото - Олександр Ласкін, Видавництво Старого Лева

 
 

Додав nady 06 серпня 2014

Про автора

Маріанна Кіяновська — поетеса, перекладач, критик і літературознавець, координатор Львівського осередку АУП. Народилася у місті Жовква Львівської області. 1997 року закінчила Львівський національний університет (українську філологію).

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска