Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Андрій Кокотюха / «Книжкова сотня» відвідала Чернігівщину

Культурна еліта України: Юрій Макаров, Андрій Кокотюха, Микола Кравченко і Анатолій Дністровий у рамках проекту «Книжкова сотня» відвідали Чернігівщину.

На замовлення трьох сіверських книгозбірень літератори привезли близько сотні придбаних за власні кошти книг сучасних українських авторів.

Ініціатор проекту «Книжкова сотня» – відомий літератор, «золотий письменник України», до речі, наш земляк (уродженець Ніжина) Андрій Кокотюха.

Оскільки від родом з Чернігівщини, то і «експериментальний» етап проекту вирішив провести саме в нашій області.

Відтак, книги популярних українських письменників поповнили фонди трьох бібліотек області: якісного чтива побільшало у Іванівській сільській бібліотеці Чернігівського району, Чернігівській міській бібліотеці імені Коцюбинського і Менській районній книгозбірні.

За словами відомого журналіста, телеведучого і письменника Юрія Макарова, який у складі «культурного десанту» також приїхав на Чернігівщину, за всі 23 роки незалежності в Україні не приділялася належна увага книговиданню саме української книги.

Нині в державі існує лише два видавництва, які пропагують і «просувають в маси» наших авторів. Всі інші видавництва знаходяться під контролем Кремля. До того ж, з Росії нам привозять переважно «літературні відходи»: книги, які ніхто там не купує.

До того ж, закуповують такі книги за досить цікавою схемою – платять не за примірники, а за кілограм. Тобто, купують таку собі «дорогу макулатуру». 

Андрій Кокотюха розказав, що найбільше жителі Чернігівщини полюбляють твори Любка Дереша, Марії Матіос, Люко Дашвар, Василя Шкляра.

А у списку, складеному читачами Чернігівської бібліотеки імені Коцюбинського на першому місці стоїть Юрій Макаров.

Як виявилося, редактор одного з нині найпопулярніших в державі журналів «Тиждень український» (мається на увазі Юрій Макаров) вже тривалий час дружить з відомим чернігівським маестро, головним диригентом академічного симфонічного оркестру «Філармонія» Миколою Сукачем.

Джерело: Високий Вал

 

 
 

Додав nady 28 серпня 2014

Про автора

Коротко про автора Андрій Кокотюха народився 1970 року в м. Ніжині, в родині зварювальника і медичної сестри. Перший художній твір написав у віці 7 років. Хоча власне художні якості цього твору досі ніким не оцінені. До 12&nb

Автори пов'язані с новиною

Юрій Макаров , Анатолій Дністровий

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска