Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Олександр Григорович Нем'ятий / Персональна виставка «Оріль. Дніпро. Ніч…» відкрилась до ювілею художника

Мистецька агенція "Арт-Вертеп" від щирого серця вітає талановитого художника, цікаву людину і доброго друга Олександра Нем'ятого з Днем Народження! Бажаємо козачого здоров'я, натхнення та миру у країні! Перемога за нами! Многая літа!

У Дніпропетровському художньому музеї відкрилася виставка живописних і графічних робіт Олександра Нем'ятого.

П'ятого листопада в Дніпропетровському художньому музеї відкрилася персональна виставка одного з найбільш яскравих художників нашого міста Олександра Нем'ятого «ОРІЛЬ. Дніпро. Ніч ... », приурочена до 60-річчя художника. В експозиції представлено понад 150 живописних і графічних творів, в основному це пейзажі Дніпропетровська та Приорілля.

На відкриття виставки робіт Олександра Нем'ятого прийшли колеги художника, учні майстра, а також давні шанувальники його творчості. Зал був повний. Традиційно відкриття починається зі вступного слова працівників музею. Першим виступив Володимир Кулічихін:

«Олександра Нем'ятого я знаю ще з тих часів, коли він навчався в Художньому училищі, яке зараз називається Театрально-художньим коледжем. Я тоді був там викладачем. Це був один з найбільш читаючих і допитливих студентів, який міг задати складне питання. І цим він відрізнявся від більшості студентів. Так само відрізняється і живопис Олександра від живопису інших дніпропетровських художників. Він у нього не такий святковий. Дивлячись на пейзажі Нем'ятого, ми бачимо, що вони намальовані не якимись незвичайними фарбами. Про ці роботи можна сказати, що це неприкрашене зображення того, що нас оточує.

На цій виставці в основному представлені пейзажі. Також є й зображення квітів, серед яких часто зустрічаються мальви. Ці квіти для Олександра - символ рідного Приорілля. Тут багато міських пейзажів. Олександр любить своє місто, любить акації, які ростуть в ньому. З цими акаціями у художника пов'язано багато особистих спогадів. Пейзажі, виконані Олександром, показують красу навколишнього нас повсякдення, яку ми часто не помічаємо, проходячи повз.

Ми можемо також оцінити вдале розташування робіт на виставці. Формував експозицію особисто автор і це не так просто, як може здатися на перший погляд, адже робіт повинно бути не багато і не мало. Нем'ятому вдалося вдало виставити велику кількість творів і при цьому досягти гармонійної експозиції. Роботи Олександра Нем'ятого потрібно дивитися саме так, як вони показані на цій виставці».


Про художника та його творчість говорили багато, виступали його друзі та колеги. Найбільш вдало доповнила сказане Володимиром Кулічихін мистецтвознавець Олена Годенко-Наконечна:

«Це надзвичайна виставка. Олександр дуже народний і дуже сучасний художник. Його навіть можна певною мірою назвати художником-філософом. Олександр Нем'ятий дуже самодостатня особистість. Навіть якщо згадати радянські часи, то і тоді про Олександра не можна було сказати, що він радянський художник. Нем'ятий ніколи не працював в стилі соцреалізму і ніколи не працював на замовлення. Ніколи Олександр не рвався до слави. Він хотів прославляти в своїх роботах тільки Україну. Ця виставка підштовхує нас до роздумів про Нашої Землі, про її минуле і майбутнє ».

Олександр Нем'ятого подякував відвідувачів, які проявили інтерес до його робіт. А всі квіти, які подарували йому гості, передарував своїй матері, яка теж була присутня на відкритті.

Виставка «Оріль. Дніпро. Ніч…» продовжиться до 23 грудня за адресою: вул. Шевченко, 21.

Години роботи Художнього музею: з 10:00 до 17:30. Віхідний - п'ятница.

Автор: Олексій Овчаренко, gorod.dp.ua

 

 
 

Додав nady 08 листопада 2014

Про автора

.Коротка біографія: 1954 — народився 27 липня. 1975 — закінчив Дніпропетровське художнє училище. 1982 — закінчив Харківський художньо-промисловий інститут, відділення «станкова графіка».

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска