Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль «Файне Місто» / Фестиваль файних людей

Що робить фестиваль насправді успішним? Звичайно, ви відповісте, що зірковий лайн-ап і будете праві, але не до кінця. Або припустите, що місце проведення – і це також буде близько, але не в яблучко. Або подумаєте, що гарна організація чи багато пива. Гадати можна довго, але я вам розкрию маленьку таємницю: упішний фестиваль робите  ви – його відвідувачі. Саме від ваших посмішок, очей, розмов, пісень, жартів, обіймів, захвату, танців, співів etc. залежить атмосфера фесту й відчуття свята на ньому.

«На фестивалі були найгарніші дівчата!», Костя

 «Файному місту» пощастило, адже на нього з усієї країни в спекотних потягах/електричках/автобусах з важкими наплічниками приїхало близько семи тисяч галасливих хлопців і дівчат, які своїм драйвом заряджали все навколо. А гоцати було під кого: п'ять музичних сцен на будь-який смак і попит та феєричний лайн-ап.

Звичайно найбільша тусовка збиралась біля MAIN STAGE, де грали акули українського і не тільки музичного світу. На одній сцені такі різні, але неймовірно талановиті публіку розважали «СКРЯБІН та друзі», «БУМБОКС», BRUTTO, The HARDKISS, O.TORVALD, All Faces Down, «Карна», «Табула Раса», «Фіолет», «Тінь Сонця», «Epolets», «Фліт», «Los Colorados».

«Повний релакс! Це були 3 вирваних та неймовірно крутих дні на «Файному місті» Гоша

Варто згадати виступ представників бартньої Білорусі «BRUTTO», які завжди закликали до свободи та братерства. Хлопці дуже щиро відіграли свою концертну програму, розвіявши сумніви скептиків, які не віщували цьому проекту Міхалка успіху. Стильні, модні і гарні у своєму звучанні був гурт «The hardkiss» - гурт від щастя слухати який «плачуть дорослі бородаті чоловіки». Музичне обличчя Pepsi, а саме цей гурт є ним, порадували не тільки своїх фанатів, а й безперечно віднайшли нових, зарядивши енергією потужного звуку та непересічного вокалу.

«Найбільше запам'ятався виспут гурту «Елізіум». Ну і дівчата звісно!» Сергій

«Бумбокс», який зазвичай краще слухати у клубній атмосфері, органічно вписвся зі своїми помірними ритмами на MAIN STAGE. Магія ночі, плавні рухи, щемний вокал – і ви розумієте, що це must have вашого плей-листа. А ще гурт відсвяткував свій десятирічний ювілей на фестивалі!

Гурт, про який треба говорити і говорити,  виспуп яких збив з пантелику та приємно здивував – це «Карна». Хлопці з Івано-Франківська порадували не тільки гарним звуком, а й ємними та актуальними текстами. Загальний драйв під час виступу «Карни» підняв улюбленець всього фестивалю – мчсник дядя Юра, коли він влаштовува дощ серед спеки для танцюючих під сценою.

        

Гурт, доля якого змінилася в одну мить, попри всі перешкоди та біль, виступив на фестивалі «Файне місто 2015» - це «Скрябін». Без Кузьми на сцені, але з ним у серці, за згодою родини, друзі відіграли концерт пам’яті, який би точно сподобався Андрію. Концерт-шана людині, яка кожного дня змінювала світ. Ми пам’ятаємо…

«Файне місто» то ніби окремий світ, в якому ти забуваєш про все і тільки відриваєшся на повну, знайомишся з новими цікавими людьми, і відпочиваєш, навіть якщо спиш по 3 години (в кращому випадку) за день..................безліч емоцій які не передати словами, то треба відчути самому!!!!!!!» Оксана

У перший день фестивалю відбулося свято класичного року, гарного смаку та безсмертних хітів. TRIBUTE STAGE зібрала гури, які грали кавера на «AC/DC»,  «RAMMSTEIN», «METALLICA», «SCORPIONS», «IRON MAIDEN», «SUM 41». Справжнє old school party влаштував легендарнний Dave Evans – перший вокаліст не менш легендарних «AC/DC», довівши, є ще порох в порохівницях.

Власна тусовка з позначкою «hard» панувала на DARK STAGE. «АННА», «Тостер», «Роллікс», «Skinhate», «Jinjer» та інші створювали атмосферу справді важкого року, від якого протягом трьох днів двигтіла земля поблизу Тернополя.

LIGHT STAGE,не дивлячисьна свій легкий формат, збирала публіку не меншу, ніж на інших майданчиках фестивалю. Приходити слухати та дивитись дійсно було на кого: «Один в каное», «Dakooka», «Vivien Mort», «Zapaska», «ПНД»та ін. І не важливо, що DARK STAGE іноді «перекрикували» витончений звук LIGHT STAGE, глядачі були задоволені, бо вервечками йшли слухати музикантів саме на цій локації.

Так, було жарко і мало води, але було дуже смачно в кафе. Запам'ятався виспуп O.Torvald. Його чекала найбільше» Оленка

Для найвитриваліших слухачів, які вважають, що «сон для слабаків» до самого ранку працювала KOZA REGGAE STAGE. Це був такий собі маленький нічний клуб у фестивальному морі різноманітної музики.

Як би не старалалися організатори, скільки б сил не докладали, капризні відвідувачі знаходили свої мінуси: то їм надто спекотно було (влітку, ага!), то душів замало, то річки не має (треба до наступного разу обов’язково викопати!)і т.д. Проте були і конструктивні зауваги, над якими «Файному місту» потрібно попрацювати, щоб стати ще кращими.

«Файне місто» - это действительно,территория свободных людей! Это то место,где не думаешь о работе,учебе и всех жизненных проблемах, которые тебя ждут там - за границами этого «города». Анна

 

Головний меседж у тому, що у будь-якому випадку, жити в наметі на фестивалі– це екстримальні умови, і якшо ви звикли до комфорту, і комарі, наприклад, можуть зіпсувати вам свято, то зовсім не дорого можна було зняти квартиру на околиці Тернополя і насолоджуватися не тільки музикою, а й усіма благами цивілізації. Бо організатори молодці, і з транспортом на фестивалі проблем не було взагалі. Великі, просторі автобуси, з копійчаним проїздом та веселими водіями, працювали навіть уночі. Хто ж барився на «Файному місті», того у місто могло відвести таксті, знову ж таки за дуже помірну плату.

«Пожежна машина, Річі Колючий, Сатана з гаєчним ключем і бабусі з Тернополя, які все пояснювали були найкрутіші!» Віка

Щодо футкортів, то тут знову було багато переваг: смачно, дешево, без черг. Жартували, що через спеку багато пива не вип’єш. Навіть не знаю, плюс це чи мінус))

Отож, мені пощастило стрічати тільки файних, позитивних та відкритих людей на фестивалі, які стомлені, але щасливі поверталися домів з обгорілими плечима, але вогником в очах. Впевнена, вони запам’ятають ці три дні музичного шаленства на весь рік.

До наступного року вільні люди з «Файного міста» Тернопіль!  

«Три дні на «Файному місті» у трьох словах – «Я сі тащу!». Маргарита

Автор: Надійка Вовк 

 

 
 

Додав nady 12 липня 2015

Про автора

Оpen air фестиваль "ФАЙНЕ МІСТО" пройде у центрі Тернополя, в парку ім.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска