Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / Латиноамериканська література, «Транслаторіум» та «10 про 10. Спроба канону» на 28 BookForum

Вже 15-го вересня у Львові стартує головна культурна подія країни Міжнародний 28 BookForum. Програма фестивалю налічує 120 подій, які відбудуться онлайн та офлайн.

 

Про що ж йтиметься в блоках «Латиноамериканська література», «Транслаторіум» та «10 про 10. Спроба канону». 

 

Латиноамериканська література

 

Що «там у них», за океаном? Дізнаємося в межах спецпроєкту «Латиноамериканська література» під час 28 BookForum. Хоча, на перший погляд, латиноамериканська література зовсім не схожа на українську, ми маємо вагому спільну рису — зростання та пошук власної ідентичності.

 

 

Анабель Рамірес - кураторка цього проєкту. Вона є співзасновницею «Видавництва «Компáс». Напрям діяльності Анабель  — розвиток культурних  зв’язків з країнами Латинської Америки, Іспанією та Португалією. Крім основної діяльності, Анабель є режисеркою та акторкою в англомовному незалежному театрі ProEnglish Theatre.

Під час онлайн і офлайн подій 28 BookForum учасники обговорюватимуть:

  • що відбувається в літературному процесі Латинської Америки?

  • як ми можемо запозичити досвід?

  • яке місце сучасної літератури в становленні латиноамериканських країн?

Посольства Аргентини, Мексики та Бразилії приєднаються до нас. Долучайтеся й ви також!

 

«Транслаторіум» 

 

Спецпроєкт «Транслаторіум» на 28 BookForum куруватиме Марина Дубина. Марина — перекладачка, редакторка, членкиня ініціативної групи «Перекладачі в Дії». У межах кластера запрошує поговорити про відповідальність у перекладі в різних її вимірах. 

 

 

Зокрема:

  • Як перекладна література вплинула на формування сучасної української?

  • Як переклади з української репрезентують Україну у світі?

  • На чиїх плечах лежить відповідальність за перекладений текст, тощо.

Долучайтеся до дискусій, будемо разом шукати «дорослий» голос українського перекладу.

 

«10 про 10. Спроба канону»

 

Письменник, культуролог, лауреат «Книги року» BBC Олександр Михед курує спецпроєкт «10 про 10. Спроба канону». Це спеціальний відеопроєкт, де українські письменники, літературні критики та інтелектуали розповідатимуть про книжки, що вплинули на незалежність. 

 

 

«Проект «10 про 10. Спроба канону» – це кураторський виклик, моя відповідь на пропозицію BookForum’у подумати про десять важливих книжок, без яких, на мою думку, неможливо уявити українську літературу часів Незалежності. Та ще й вибрати їх необхідно із сотні, складеної експертами Українського інституту книги», - підкреслює Олександр Михед.

 

В альтернативному форматі учасники 28 BookForum послухають про значущість «Культу» Любко Дереша, «Амадоки» Софії Андрухович, «НепрОстих» Тараса Прохаська, «Польових досліджень» Оксани Забужко та інших видатних українських романів незалежної епохи. Партнер проєкту - Український інститут книги.

 

Усі події 28 BookForum — безкоштовні. Онлайн-трансляції дивіться на сайті bookforum.ua.

 

28 BookForum відбудеться 15–19 вересня у Львові за підтримки Українського культурного фонду, Львівської міської ради та Львівської облдержадміністрації. 

 

Проєкт підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

 
 

Додав ceny bab 12 вересня 2021

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска