Увійти · Зареєструватися
 

MP3

В`ячеслав Полянський Ноктюрн (F. Liszt), рояль, з альбому Імпровізації при свічах 3.33 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / В`ячеслав Полянський / «Королі Джазу» — нова книжка в нашій крамниці

Джаз… Це слово у моєму повоєнному піонерському дитинстві було сповнене якогось таємничого змісту. Перебуваючи у власному культурному андеґраунді, джаз виявляв надзвичайну живучість. А грізна позиція «прогресивної» спільноти на кшталт «від саксофіона до ножа тільки крок» — аніскільки не лякала, а швидше навпаки, тільки розігрівала інтерес до цього музичного явища.

Навчати джазу не було кому, і для мене єдиним провідником у світ джазової імпровізації була «ворожа» радіопередача «Music USA», яку «глушили» не завжди, оскільки вона була англомовною і , на думку влади, була неспроможною розхитати «непорушні моральні принципи радянської людини». Неймовірні джазові імпровізації, що звучали так само чарівно, як імена їхніх авторів, остаточно довершили моє «падіння». Світ змінювався на очах, відкриваючи для мене все нові й нові куточки джазового всесвіту. З`явилася безліч фантастичних піаністів, а піонерів джазового рояля незаслужено поволі забували. Я вирішив згадати про них.

Так з`явилась книжка, яку ви тримаєте в руках. І королі джазу, і пересічні виконавці подарували нам дивовижне мистецтво, без якого весь сучасний музичний світ був би зовсім інакшим. Ми безмежно вдячні їм за це!

В`ячеслав Полянський,
Заслужений діяч мистецтв України,
професор Київського Національного Університету Культури і Мистецтв

Просвітницька функція книжки В’ячеслава Полянського завуальована формою цього літературного твору, що побудований навколо особистостей із «чудової сімки» джазових піаністів. Розповідь плавно перетікає від одного майстра до іншого, певним чином пов’язаних між собою. Ця літературна праця більше подібна на художній твір, аніж на теоретичний або історичний. Але при цьому «Королі джазу» наповнені різноманітними фактами з історії джазу та біографій музикантів кінця XIX — початку XX століття. Книжка безперечно отримає високу оцінку фахівців, що цікавляться подробицями біографій своїх творчих наставників. Тим не менше насамперед вона призначена для читачів, які лише починають знайомитись із мистецтвом джазу.

 
 

Додав Art-Vertep 12 серпня 2004

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска