Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Оркеstр Янки Козир Діти сонця 6.48 Mb
Оркеstр Янки Козир Трави нема 1.45 Mb
Оркеstр Янки Козир Мати (2007 р.) 8.65 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Оркеstр Янки Козир / Цього року український гурт вперше братиме участь у міжнародному рок-н-рольному фестивалі в Лондоні

Цього року київський гурт «ОРКЕstР Янки Козир» вперше братиме участь у міжнародному рок-н-рольному фестивалі «The global battle of the bands» (GBOB) в Лондоні, який відбудеться 30 листопада цього року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив музичний журналіст, виконавчий продюсер компанії «Атлантік» Олександр Євтушенко.

Він зазначив, що «ОРКЕstР Янки Козир» став переможцем українського відбіркового концерту-конкурсу, який відбувся 24 жовтня у Києві, в якому брали участь 18 гуртів з різних регіонів країни. Серед них компетентне журі, до складу якого входили директори різних українських фестивалів, обирало кращий колектив для подальшої його участі у фестивалі в Лондоні.

Як повідомлялось на заході, на участь у всесвітньому конкурсі GBOB подали заявки 36 країн. Фінальний концерт «The global battle of the bands» відбудеться у великому концертному залі «Асторія».

За словами О.Євтушенка, національна дирекція GBOB («Великої рок-н-рольної битви») поставилася до відбіркового конкурсу дуже відповідально: «Всі вимоги, які висувала лондонська штаб-квартира фестивалю, були виконані, і в України є всі шанси отримати перемогу».

«Участь України в GBOB в Лондоні — це є спроба показати неформальну музичну Україну, яку фактично ніхто не підтримує — ні комерційні, ні державні радіостанції, і на сьогодні сучасна актуальна українська рок-музика знаходиться в інформаційному вакуумі. Через це ні ми самі, а тим паче, ні англійці не знають про рівень нашої актуальної музичної культури», — зазначив О.Євтушенко.

Продюсер «ОРКЕstР Янки Козир» Олександр Литовка повідомив, що гурт виконує пісні виключно українською мовою. В його репертуарі є оброблені українські народні пісні та пісні власні. Всі музичні твори колективу базуються на етносі та психоделії. «ОРКЕstР Янки Козир» виступає у стилі радісного театралізованого арт-готік-фолк-класик-рок-шоу, сказав О.Литовка. Зараз записується перший альбом гурту «Шляхи».

За словами продюсера, на фестивалі в Лондоні планується представити народну пісню «Зозуленька» (в обробці) та власну пісню гурту — «Я не буду каву, пива».

О.ЛИТОВКА також повідомив, що солістка колективу — Янка КОЗИР, є переможницею Всеукраїнського фестивалю «Перлини сезону-2000», а «ОРКЕstР» переміг у «Перлинах сезону-2001» та є володарем Гран-прі всеукраїнського рок-фестивалю «Тарас Бульба» (Дубно, 2004 р.).

Активну участь в організації відбіркового туру в Україні взяв один з нинішніх кандидатів на пост Президента України на майбутніх виборах — Олександр РЖАВСЬКИЙ, який, виступаючи на прес-конференції зазначив, що «самобутня, культурна, духовна складова нашого українського народу дуже висока. Творчість аналогічних гуртів реалізується не в традиційній національній культурі, але ми повинні підтримувати культуру народу у всіх її проявах».

UNIAN

 
 

Додав Art-Vertep 05 листопада 2004

 

Коментарi

24 вересня 2006

А чому вперше?! Там же, начебто, ТОЛ(доречі, також МегаБінд) виступав.

Nusya
24 вересня 2006

2 flybeer: а ви дату статті уважно подивилися? :)

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска