Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Мандри Три пляшки пива 10,67 Mb
Мандри Хай тобі не буде сумно (2005 р.) 2,81 Mb
Мандри Не спи моя рідна земля 4.21 Mb
Мандри Гоголя 3.93 Mb
Мандри Різдвяна ніч 7.01 Mb
Мандри Ялинка 4.41 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Мандри / Луна «Країни мрій»

«Мандрам» вдалося з другої пісні запалити переповнений зал Дніпропетровського театру ім. Шевченка. Молодь, що прийшла на гуманітарну акцію групи, красувалася в національному одязі. Українські пісні підспівували дружно, а під кінець концерту весь зал, ніби змовившись, скандував «Україна!».

У квітні цього року «Мандрі» разом з Олегом Скрипкою приїжджали до Дніпропетровська з етно-діско вечорницямі. То була своєрідна розвідка боєм. Сергій Фоменко, більше відомий як Фома, так згадує свій перший виступ у нашому місті: «Тоді я взагалі не знав, яка ситуація в Дніпропетровську, як нас приймуть. У кожного міста є своя атмосфера. В квітні ми ще не знали, чи впишемося в атмосферу вашого міста. На наше прохання – прийти в національному одязі – відгукнулося не так багато городян. Але і не так мало! Нам дуже важливо знайти контакти з аудиторією всій Україні, Не тільки в Києві чи Львові. Презентація live-альбома «Мандри у «Країні мрій» у Дніпропетровську – це наш подарунок вашому місту. Натомість ми чекаємо уваги й підтримки».

Альбом: зроблено на фестивалі

Дніпропетровськ – друге місто в Україні, після Києва, що приймає групу з новим альбомом. Фома розповів журналістам, що ніхто з учасників колективу не знав про існування «живого» запису виступу групи на фестивалі «Країна мрій». «Про це нам розповів звукорежисер фестивалю. Нам дали хороший матеріал, з якого можна було випустити альбом. Що ми і зробили». Правда, не всі пісні, виконані на фестивалі, увійшли до live-альбому. Композиції, що не мають відношення до етнічної музики, в новий диск «Мандрів» не потрапили. «Наш альбом – цікавий документ часу, який, з одного боку, презентує слухачам «живі» «Мандрі», а з іншого дозволяє віртуально потрапити до «Країну мрій». «Живі» альбоми – річ абсолютно нормальна в дискографії будь-якого європейського виконавця, але в Україні вона поки не прижилася», – зітхає фронтмен. Під час прес-конференції Фома відзначив, що на створення альбому такого формату дав добро і давній друг групи, безпосередній організатор фестивалю «Країна Мрій» Олег Скрипка.

«Країна мрій» – вільна країна

Концерти з презентацією live-альбому «Мандрів» – проходять в рамках гуманітарної акції, яка популяризувала українську музику, зокрема, фольклор. Фронтмен пояснив позицію групи: «Сам фестиваль «Країна мрій» – безкоштовний, він проходить просто неба. Ми подумали, що було б дивно, якби в «Країну мрій» продавалися квитки. Ця країна вільна. Щоб потрапити туди, потрібне лише бажання. До речі, спочатку ми говорили про те, що вхід для глядачів в національному одязі або хоч би з її елементами буде безкоштовним. Потім вирішили залишити це як побажання, а не вимогу. Ми можемо рекомендувати, але у жодному випадку не примушувати. Важливо, щоб до нас прийшли ті, хто любить мрії, нашу країну і її культуру».

Довідка «24»

Група «Мандри» сформувалась 1997 р. в Києві. У своїх піснях музиканти сполучають різні музичні стилі, зокрема, реґі, рок, блюз і деякі елементи романсу. Хлоп'ята грають музику, засновану на українському фольклорі. Сьогодні «Мандри» – єдина українська група (не кажучи про джаз-бенди), що має штатного перкусіоніста. Завдяки йому у групи з'явилося якесь містичне звучання. Склад групи: Сергій Фоменко (Фома) – гітара, спів, бек-вокал; Сергій «Чиж» Чегодаєв – бас-гітара, бек-вокал; Леонід Белєй – акордеон, синтезатор; Салман Салманов Мамен-огли – перкусія, бек-вокал; Андрій Занько – барабани. Свій перший справжній концерт в такому складі «Мандри» дали на розігріві російської групи «Аукціон». З того часу Фома й компанія «мандрують» стилями: фолком, міським романсом, французьким шансоном, роком, блюзом. Критики приписують групі принципово нове явище на українській сцені – фьюжн-фолк.

Вікторія Браславець, «24»

Фотозвіт з концерту від Олександра Кузьмюка

 
 

Додав Art-Vertep 17 грудня 2007

Про автора

Склад гурту лід-вокаліст Сергій Фоменко (Фома) акордеоніст Леонід Белєй ударник Андрій Занько гітарист Сергій «Чиж» Чегодаєв перкусіоніст Салман Салманов Мандри — український музичний гурт, який виник у 1997-у роц

Автори пов'язані с новиною

Олександр Кузьмюк

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска