Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Клуб «Одне-Все» / Львів’яни смакували «Борщем»

Найсмачніший український гурт, що його свого часу створили легендарні учасники гурту ВВ Олександр Піпа та Юрко Здоренко, у п’ятницю виступив зі святковою програмою «Емінема нема» у львівському нічному клубі «Одневсе». Пісні, виконані на львівській сцені, згодом увійдуть до п’ятого альбому групи.

Панковий гурт-бомба, за плечима якого чотири альбоми (2003 – Borshch, 2004 – Padlo, 2006 – Far away, 2006 – Parazita Kusok), п’ять кліпів, незліченні тури Україною, Росією та Європою, днями обіцяє запустити в ротацію кліп на пісню «Риголєто». Легендарній панковій групі, що грає у стилі «борщ-н-ролу», допомагав шматувати львівську публіку івано-франківський колектив «Пан Пупец», який позиціонує себе, як «не хіп-хоп». 2003 року гурт «Борщ» названо «Відкриттям року». Відтоді музиканти лише раз завітали до Львова. Проте після більш ніж трирічної перерви львів’яни мали нагоду знову наживо посмакувати творчістю київського гурту.

Початок виступу, що мав розпочатись о восьмій вечора, звісно, затягнувся на... півтори години. Учасники гурту, які прибули до клубу вчасно, «обідали» в підсобці поряд зі сценою, а нечисленну молодь розігрівав івано-франківський «Пан Пупец». Пісні цього колективу настільки різні, що, знаючи лише якусь одну, неможливо впізнати, що іншу грає та сама група. Навіть свій перший альбом хлопці називали просто «Пан Пупец», бо, за словами, це зовсім не концептуальна річ, а збірка творчого доробку за два роки. Як зазначив після концерту гітарист гурту, попри те, що альбом добре продається, франківські радіостанції відмовляються від співпраці з ними. Їх частково можна зрозуміти – тексти пісень «Пана Пупца» пересипані гострим слівцем і ідейний зміст (якщо про такий можна говорити) не спонукає до нічого хорошого. Лише одна радіостанція Івано-Франківська погодилася запустити якусь із пісень гурту в ротацію. Незважаючи на такі сумні перспективи в рідному місті, франківський колектив радо зустріли львів’яни. Хоча й тут не обійшлося без казусів: відспівавши понад годинний концерт і нарешті попрощавшись із публікою, хтось серед юрби вигукнув «Ура!»

О пів на дев’яту на танцполі клубу налічувалося лише з два десятки молодих людей, третина з них – технічний персонал клубу. Арт-директор клубу «Одневсе», кучерява двадцятидворічна Галя заклопотано спостерігала за нечисленним натовпом і перераховувала квитки. «Мене, чесно кажучи, дуже дивує, чому така мала кількість людей зібралася послухати цей справді культовий гурт. Навіть із 50 осіб, які заздалегідь купили квитки на цей захід, прийшло тільки десять», – розповіла «Газеті» арт-директор «Одневсе». Також Галя, яка категорично відмовилася називати своє прізвище, бо це, на її думку, буде надто офіційно та пафосно, розповіла, що легендарний гурт приїхав у Львів на її запрошення: «Це була наша ініціатива запросити групу до Львова. «Борщ» не виступав у Львові вже понад три роки, а причиною цьому, як не дивно, було те, що їх ніхто не запрошував».

О дев’ятій вечора при вході зіштовхуюсь із самим Олександром Піпою, бас-гітаристом і вокалістом гурту «Борщ». Він саме йшов із бару зі склянкою пива. «Коли починаєте?» – питаю. «Рано ще! – енергійно промовив Піпа і махнув головою в бік сцени, де ще «лабав» івано-франківський гурт. – Нехай ще хлопці наспіваються».

Найсмачніший український гурт потішив справжніх шанувальників якісного «борщ-н-ролу» близько десятої вечора. Зал клубу помітно поповнився відвідувачами та порожніми гальбами. Під загальні вигуки та крики юрби «Борщ» уперше у Львові презентував нову концертну програму «Емінема нема», пісні з якої складуть кістяк їхнього майбутнього альбому. Гурт уже традиційно спершу «обкатує» пісні під час концертів і турів, а вже потім вирішує, чи вносити їх до нового альбому. Судячи з реакції публіки, майбутній альбом, до складу якого ввійдуть такі пісні, як «Бізнес є бізнес», «Трактор», «Емінема нема» та багато інших, користуватиметься шаленою популярністю. Проте, на жаль, лише в невеличкої кількості фанатів панк-року.

Після шалено-драйвового годинного концерту «Борщ» сказав львів’янам «До побачення!», проте шквалом оплесків музикантів викликали «на біс». Заспівавши ще три пісні, останню з яких – «Емінема нема» – «борщівці» виконували разом із «Паном Пупцем», гурти покинули сцену. Уся публіка скупчилася біля сцени, щоб відчути ту дивну позитивно-драйвову енергетику, що линула зі сцени. Дівчата простягали руки до музикантів, а вокаліст гурту Юрій Здоренко радо відповідав усім потиском руки. Так зворушливо шанувальники панк-року прощалися з улюбленим колективом, який уже наступного дня виступатиме з концертною програмою в Луцьку. «Газеті» вдалося поспілкуватись із бас-гітаристом гурту «Борщ» Олександром Піпою. Читайте інтерв’ю з ним у найближчих числах.

Оксана Жила, «Львівська Газета»

 
 

Додав Art-Vertep 07 квітня 2008

Автори пов'язані с новиною

Пан Пупец , Борщ

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска