Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

 

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Мазепа-фест / Стартує «Маzepa-фест 2008»

Українці завжди повставали проти форматного і звичайного. І з завидною впертістю зберігали традиції. Саме ці риси органічно поєднує в собі фестиваль – панорама сучасного українського мистецтва «Маzepa-фест».

Вже шостий рік поспіль «Маzepa-фест» у Полтаві збирає під свої козацькі хоругви тисячі аж надто різних людей – від готів до гіппі, від голів колгоспу до партійних голів – всіх їх об’єднує «Маzepa-фест». Його ідеї постійний пошук нового, свіжого і неординарного. І всі причетні до нього прагнуть провадити найсправедливішу в світі експансію - потужну експансію сучасної української музики і культури.

Основні завдання фестивалю – показати світу якісну різнопланову музику, що через комерціалізацію і вузькополітичну заангажованість та примітивні смаки власників та крутіїв від мас-медіа не може бути почута українською молоддю на радіо або телебаченню.

Багато колективів навіть не здогадуються про існування один одного до таких „збіговиськ креативно-музичного люду”. Постійний рух вперед, творчий пошук, нові стилі, нові ідеї, нові прагнення, здорова і корисна конкуренція, розвиток, солідарність, взаємопідтримка. Крім того, для гуртів це можливість „засвітитися” одразу для 10-20 тисяч глядачів, які репрезентують багатолику, розмаїту Україну.

За роки свого існування фестиваль набув значної популярності і відразу вийшов за межі суто регіональної події. “Мазепа-Фест” стартував 6 червня 2003 року, продовжив славні традиції незалежних рок-сейшенів в Україні і з року в рік презентував найкращі сили української рок-сцени. “Плач Єремії”, “Кому вниз”, “Гайдамаки”, “Мертвий півень”, “Вій”, “От Vінта”, “Бумбокс”, “Перкалаба”, “Гуцул Каліпсо”, “Вася Club”, «Тік», «Фактично Самі», «Тол», «Оркестр Янки Козир», Фома, «Сонце-кльош», «АтмАСфера» і багато інших були хедлайнерами фестивалю.

Позитивний вплив МФ відчувається від Шешор до «Країни мрій». Як і сам фестиваль постійно змінюється, вчиться, реагуючи на зауваження та побажання. Набирає обертів, і цього року вже розпростує свої знамена-крила на студентсько-авангардний Харків та індустріальний Дніпропетровськ.

12 квітня фестиваль стартуватиме з Харкова, де 23 та 30 березня пройшли відбіркові тури.

17 травня буде проведено відбіркові тури по Дніпропетровську та Запоріжжю.

Головний «Маzepa-фест-2008» відбудеться у Полтаві 6-8 червня.

Зазвичай фестиваль має 3 частини – День українського кіно, етно-музики та 2 рок-дні.

 
 

Додав Art-Vertep у понеділок о 17:46

Про автора

Полтавський фестиваль етно-року та сучасного українського мистецтва.

Автори пов'язані с новиною

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

 

Коментарi

22 квітня 2008

Сам фестиваль просто супер!!! та хотілося щоб він проходив частіше і без бійок, які його псують

08 травня 2008

Вирішено, їду... Маю ж хоча б раз у життї там побувати!! Бо вже не вистачає спогадів і вражень інших =)) треба самій прочути усю силу фесту! =)) Чекайте на мене!!!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска