Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Воанергес Бугай Бугі (2012 р.) 14.38 Mb
Воанергес 1000 років (2012 р.) 9.50 Mb
Воанергес Думбо-дідай-бо (2008 р.) 4.03 Mb
Воанергес За Русь-Україну! (2006 р.) 4.95 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Воанергес / Воанергес vs Гайдамаки

Київський гурт Воанергес випустив свою другу платівку під неоднозначною назвою Гай «Да» Маки. Цей заголовок начебто має означати гайок та маки, зображені на обкладинці. Однак більше скидається на те, що це свідомий крок видавництва, покликаний збити з пантелику покупця і підштовхнути його придбати кружальце, уявляючи, наче це якась платівка гурту Гайдамаки.

Втім, покупець навряд чи пошкодує, ба навіть навпаки - може відкрити для себе ще один достойний гурт. Воанергес у своїй творчості теж опирається на нашу співочу традицію, а у награннях використовує несправедливо призабуті «гудила» (музичні інструменти) – телинку, зозульки, дримбу, бугая, дрючок тощо. Тож рідні співочі витоки – це те, що єднає Гайдамаків з Воанергесом.

Самі Гайдамаки на такий з підковикою хід видавництва дивляться спокійно. «Не бачу нічого поганого, що у нас з’являються послідовники, – каже Сашко Ярмола, чільник Гайдамаків. – Напевно, ми навіть не будемо з ними судитись».

Втім, навряд чи Воанергес можна вважати послідовниками Гайдамаків: стилістично вони сильно різняться, а за віком гурти хоча і не ровесники, однак Воанергес на підмостках теж далеко не новачок: цього року команді виповнюється 10 літ. Більше того, початкова назва платівки, як її назвали самі воанергесівці, була зовсім інша: Ранок В Скіфії.

Проте столичне видавництво COMP Music вирішило видати альбом під заголовком Гай «Да» Маки. Як відомо, цілу низку «гайдамацьких» платівок випустило те ж саме видавництво, тож свою точку зору на цей випадок подає його керівник Олег Долінський: «До мене прийшли Гайдамаки і повідомили, що вони зареєстрували торгову марку «Гайдамаки» та взяли на роботу юриста. Я дуже зрадів за гурт. Молодці! Щоб їм було що реєструвати надалі, і щоб юрист не сумував, я запропонував хлопцям з Воанергес назвати альбом Гай «Да» Маки. Потрібно ще Олегові Скрипці запропонувати назвати так фестиваль. А там, дивись, і «гайдамацький» стиль в музиці з’явиться».

Очевидно, що Олегові Скрипці не доведеться створювати однойменної забави, бо вже й без того існує стилістика, яку в народі кличуть «як Гайдамаки», чи просто «гайдамацькою», а ось з появою нового доробку Воанергесу цілком ймовірно, що постане поняття «стилю воанергес». Тим паче, що хлопаки на підтримку другого пісенника запустили пісню Думбо-Дідай-Бо… і навіть виднограй до неї. Зміст платівки:

  1. Думбо-дідай-бо… (short)
  2. Вийду в долину
  3. За обрієм
  4. Скіфія
  5. Сон
  6. Псалом новий
  7. Блажен муж
  8. Весна
  9. Притча про дерево
  10. Думбо-дідай-бо…
  11. ЩедРОК
  12. Колядка (jungle remix)

Воанергес - утворився в Києві у 1998 році. У своїй творчості музиканти відроджують дух старовинного кобзарсько-лірницького і театрально-вертепного мистецтва сучасними засобами, намагаються відтворити уявне співоче середовище трипільської, скіфської та праслов’янської доби. Дуже узагальнено стиль Воанергес можна зарахувати до Співів Світу ачи назвати етно-роком. Гурт використовує також ходи арт-року і гіп-гопу, а з іншого боку поєднує звучання джазової труби і сучасних клавішів з призабутим звучанням сопілки, телинки, дримби, зозульки, бугая.

Склад:

  • Генадій Бень - труба, флюгельгорн, ріжок, сопілка, дрючок in B, спів;
  • Роман Макогон - клавіші, сопілки, тилинка, зозулька, бугай, дрючок in F, спів;
  • Валерій Огороднік - гітара, дримба, зозулька, деркач, спів;
  • Андрій Усков - бас-гітара, спів;
  • Валентин Янківський - барабан.

ФДР

 
 

Додав Art-Vertep 14 квітня 2008

Про автора

Гурт розпочав свою діяльність в 1998 році. Змінювались музиканти, ідеї, незмінною залишалася тільки концепція - фольклорне коріння на якому базується музика "Воанергес".

Автори пов'язані с новиною

Гайдамаки

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска