Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Статті Інформація

Автори / Христя Бондар / «Шухлядні малюнки» з «творчої кухні» Зиновія Флінти

Записнички, милі дрібнички, старі листівки, помальовані папірці – чого тільки не знайти у творчому безладі митця. Такі речі можуть багато чого розповісти. «Прелюдії (малюнки з шухляди)» - так називається нова виставка в галереї «Дзиґа», що відкрилась 11 квітня і триватиме до 24 числа. На ній представлена низка ескізів, замальовок і начерків визначного львівського художника Зиновія Флінти. Все, що там можна побачити, є певним вступом в його творчість, або тою енною чернеткою, з котрої розпочинається великий твір…

«Я хочу говорити правду, яку я не знаю, але яку я шукаю» - таким був один з основних життєвих пріоритетів Зиновія Флінти, потужного художника і сонячної людини, котрої, на жаль, вже майже 20 років нема з нами… Його енергетика була настільки позитивною, що по-іншому переосмислюєш і розумієш всю силу творчого потенціалу, що була закладена в передових представниках покоління 60-80 років ХХ століття. Він є видатною особистістю, без якої важко уявити не лише історію львівського мистецтва, а й в цілому українського.

«Ідея такої виставки з’явилась досить несподівано. Переглядаючи спадщину батька, я побачила, що дуже велика енергетика є в цих маленьких, щирих, безпосередніх замальовках, етюдниках, начерках… І мені дуже захотілося їх показати, щоб ви всі відчули подібне», - розповідала ініціаторка проекту Ірина Флінта, донька митця.

«Сьогодні ми подаємо творчість цього видатного художника у дещо несподіваному ракурсі. Навіть підназва виставки «Малюнки з шухляди» говорить про те, що це спроба подивитись на маестро, або, радше, підглянути на його мислення, на його лабораторію, на то, що він хотів до всіх нас донести. І, як на мене, переглядати годинами його малюнки, його думки – величезне задоволення. Тоді починаєш розуміти не тільки творчість автора, а й той час, в якому він жив, і встигаєш зробити для себе найнесподіваніші і найцікавіші висновки. Та перед нами лише маленька частина того матеріалу, який довелось переворохобити, щоб мати можливість подивитись на цей проект», - зазначив на відкритті виставки арт-директор МО «Дзиґа» Влодко Кауфман.

 
 

Додав dzjunka 15 квітня 2008

Про автора

Троха журналюга, троха письменниця, троха ледащо...

Автори пов'язані с новиною

Мистецьке об'єднання Дзиґа

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска