Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Мертвий півень Ой, Марічко, чичері 3,92 Mb
Мертвий півень Шахтарочка ( 2011 р.) 4,73 Mb
Мертвий півень Етюд з воронами ( 2009 р.) 6,85 Mb
Мертвий півень Квазіамор (сл. Юрка Позаяка, 1992 р.) 1,41 Mb
Мертвий півень Життєпис (на слова Ю. Андруховича, 2008 р.) 2.48 Mb
Мертвий півень Гуцулка Ксеня (2008 р.) 3.57 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Мертвий півень / «Кримінальні сонети» мандрують Україною

Дніпропетровськ побачить живого «Мертвого півня» та живого класика української літератури Юрія Анруховича. Цього разу дві майже історичні персоналії поєднав проект «Кримінальні сонети», який продовжує їх довгу музично-поетичну дружбу.

Для тих, хто завітає 21 червня о 19:00 до Палацу дітей та юнацтва, - дві прем’єри в рамках концертного туру «Мертвого півня» з презентацією нових дисків.

Прем’єра проекту «Кримінальні сонети» представляє пісні на вірші Юрія Андруховича з однойменного циклу, плюс книжечка з текстами та ілюстраціями-коміксами харків’янки Марічки Рубан. Це не мурка. І не гоп-стоп. Це – українські кримінальні сонети. П’ять поезій пера Юрія Андруховича відкривають галерею образів сутінкового світу галицьких романтиків ножа і сокири: лахмітник Місьо, який «о четвертій ранку зарізав панну Касю, лесбіянку», картярі Пан Різник і Пан Музика, Зиновій Блюм, «король шинків і яток, рожевих лярв улюблений кумир», мафіозі, який у кримінальних розборках «гідно шлях життя завершив», та найманий убивця з ружею в петличці і посміхом Казанови. Патріарх «Бу-Ба-Бу» Юрій Андрухович буде особливим гостем презентації в Дніпропетровську, Донецьку, Одесі та Києві.

Другою є презентація диску the best-хітів від гурту «Мертвий півень. Обраний народом».

Плита записана наживо під час концерту в Києві 13-го квітня. Пісні, що увійшли до диску, було обрано прихильниками гурту. У записі вони можуть почути і свої власні вигуки і оплески, зафіксовані для історії. Включено також особливий бонус для поціновувачів – кліп «Холодно» 98-го року (виробництво Radioactive production), який багато років вважався безповоротно втраченим.

Свої найновіші диски «Мертвий півень» видав самотужки. Можливо, ці плити стануть першими ластівками нового видавничого лейблу, а поки що учасники презентацій зможуть придбати їх першими. Для прихильників приготували також особливі сюрпризи – сувеніри з крилатими фразами з «Пісень для мертвого півня».

За можливість побачитись з улюбленими митцями дніпропетровцям дякувати Мистецькій аґенції «Арт-Вертеп» та Святославу Олійнику: Гуманітарний рух «Культурна столиця».

Не обділять «Кримінальними сонетами» й решту України:

  • 20 червня (п’ятниця), 20.00 – Харків, Churchill’s Pub (вул.Дарвіна 9),
  • 22 червня (неділя), 19.00 – Одеса, арт-кафе Побєда (Гречеська, 25)
  • 24 червня (вівторок), 20.00 – Донецьк, Gung’Ю’bazz bar (б. Шевченка, 3).
  • 29 червня (неділя) 20.00 – Київ, Docker’s ABC (Хрещатик, Пасаж). Безпрецедентна музично-футбольна забава: концерт + перегляд футбольного матчу, а також презентація нового відео від «Мертвого півня»!

Сучасна легенда українського року, культова група Львова «Мертвий півень» з незмінним лідером Міськом Барбарою - це більше, ніж просто добра рок-музика. На їх концерти приходять три, якщо не чотири, покоління. Серед публіки «Мертвого півня» - схильні до емансипації школярки та екзальтовані тінейджери, студенти престижних (і не дуже) вузів та легендарні художники, колишні дисиденти та сьогоднішні політики. Виступати група розпочала 1990 року на фестивалі молодіжної урбаністичної культури «Вивих», ініційованому прогресивними львівськими митцями. Ще з тих часів поезія Юрія Андруховича займає чільне місце в їх творчості. Останнім великим спільним проектом був диск «Пісні для Мертвого півня» (2006 р.).

Юрій Андрухович – український письменник, відомий далеко за межами країни, який вивів нашу літературу на міжнародний рівень. Його твори перекладено і видано у Польщі, Німеччині, Канаді, Угорщині, Фінляндії (окремими книжками), США, Швеції, Росії‚ Австрії (окремими публікаціями). Патріарх скандального літературного угрупування «Бу-Ба-Бу», автор численних поетичних збірок, книг есе, романів «Рекреації» (1992р.), «Московіада» (1993р.), «Перверзія» (1996р.), «Дванадцять обручів» (2003р.), «Таємниця» (2007 р.). Автор перекладів українською мовою п’єси «Гамлет» Вільяма Шекспіра й американських поетів-бітників «День смерті пані День» (2006р.).

Юрій Андрухович є лауреатом літературної премії Благовіст (1993р.), премії Рея Лапіки (1996р.), Міжнародної премії ім. Гердера (2001р.), він одержав спеціальну премію в рамках нагородження Премією Світу ім. Еріха-Марії Ремарка від німецького міста Оснабрюк (2005р.), «За європейське взаєморозуміння» (Лейпціг, 2006р.).

 
 

Додав Art-Vertep 11 червня 2008

Про автора

Культова група Львова, "Мертвий півень" - це більше, ніж просто добра рок-музика. На концерти "МП" приходять три, якщо не чотири, покоління.

Автори пов'язані с новиною

Юрій Андрухович , Churchill's Music Pub

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска