Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Тарас Прохасько / Відомому українському письменникові не дали польську візу

Вчора, 1 жовтня, Консульство Польщі у Львові відмовило у видачі візи відомому українському письменникові Тарасові Прохаську.

Як повідомив Кореспондент.net сам Прохасько, польська сторона запросила його на міжнародний форум, у якому мають намір взяти участь літератори з низки європейських країн. Однак працівники польського консульства зажадала від письменника додаткових документів.

"Незважаючи на наявність запрошення з боку впливового в Польщі Інституту книги, у Консульстві заявили про відсутність підстав вірити в те, що в Польщу запрошують саме мене", заявив Прохасько.

Крім того, він повідомив, що працівники Консульства попросила принести як підтвердження особи кілька книг, написаних автором. Також, у Прохаська зажадали спеціального листа-підтвердження від Спілки письменників України.

Разом з тим, Прохасько підкреслив, що не робить із цієї ситуації трагедії, тому що через дії Консульства постраждає не він, а, у першу чергу, жителі Польщі, які запрошували його на захід.

"Мені особисто неприємно, що, незважаючи на прийняття низки двосторонніх документів про спрощення візового режиму між Україною і Європейським Союзом, насправді відбуваються такі ситуації, внаслідок яких страждають журналісти, письменники й прості громадяни України", заявив Прохасько.

Також він заявив, що раніше ніколи з подібним не зіштовхувався, і сподівається, що в майбутньому підписані документи про візовий режим будуть діяти на практиці.

Як повідомлялося, з 1 грудня 2007 року Польща ввела новий візовий режим з Україною, що передбачає видачу безкоштовних віз для 14 категорій громадян України, у тому числі журналістам й письменникам.

З 1 січня цього року набув чинності Договір між Україною і Європейським Союзом про спрощення процедури видачі віз.

Однак результати моніторингу, проведеного громадськими організаціями за підтримки Фонду Відродження, свідчать про те, що Консульства країн Євросоюзу не дотримуються угоди про спрощення візового режиму з Україною.

Корреспондент.net

 
 

Додав Art-Vertep 02 жовтня 2008

Про автора

Тарас Прохасько — прозаїк. Народився 16 травня 1968 р. у м. Івано-Франківськ. Закінчив біологічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка (тепер — Львівський національний університет ім. І. Франка) (1992).

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска