Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Олег Скрипка Славень України (2008 р.) 3,05 Mb
Олег Скрипка Велике місто (2009 р.) 5,49 Mb
Олег Скрипка Галю, приходь (live 2000 р.) 2,37 Mb
Олег Скрипка Не питай (український романс) 3.33 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Олег Скрипка / Олег Скрипка став культурним послом

Фронтмен української групи Воплі Відоплясова Олег Скрипка став послом програми Вільнюс - культурна столиця Європи.

«Я з радістю буду культурним послом Вільнюса. Адже це європейське старовинне місто. Там безліч театрів, проводяться цікаві виставки. Мені подобається дух міста, його невеличкі затишні ресторанчики, кафе на відкритому повітрі. Я буду радий розповідати про литовську столицю, про заплановані заходи. Я й сам хотів би презентувати у Вільнюсі свій проект Країна Мрій, - розповів Олег Скрипка.

Послами національної програми Вільнюс - культурна столиця Європи 2009 стали більше тисячі людей. Це представники мистецтва, службовці різних установ, працівники підприємств з країн Європи та Литви, вчителі, бізнесмени. Однак українців у цьому списку мало.

Крім Олега Скрипки, послами цієї програми стали також керівник театру Воскресіння Ярослав Федоришин і керівник асоціації вільного танцю TanzLaboratorium Лариса Венедиктова.

«Ми хочемо розповісти про свою країну та її столицю і тому підготували унікальну програму Посли. Її мета - об'єднати активних, небайдужих до Литви людей, - розповів представник програми Альбертас Бараускас. - Я дуже радий, що послами вже стали багато відомих в Україні людей. Я б хотів, щоб більше українців, які побували у Литві, ставали культурними послами».

Водночас послом програми Вільнюс - культурна столиця Європи може стати кожен, хто хоче розповісти про Литву, про культурні заходи, які відбуваються у Вільнюсі, про історію та культуру цієї країни. Для цього потрібно заповнити спеціальну анкету, після чого відповісти на 3 запитання:

- Чим для мене особливий Вільнюс і Литва? Чому я запрошую всіх сюди приїхати?

- Моє улюблене місце (парк, вулиця, кафе, лавка тощо)?

- Мій девіз як посла

Обробка поданих заявок буде відбуватися до 1 січня 2010 року.

Національна програма Вільнюс - культурна столиця Європи 2009 охоплює 6 тематичних сфер: Програма спеціальних заходів, в рамках якої наступного року буде реалізовано 16 проектів, Конференції та з'їзди (12 проектів), Програма європейського мистецтва (45 проектів), Програма (рас) пізнання культур (13 проектів), Програма живої історії (16 проектів), Програма людей (16 проектів). Очікується, що впродовж року в Вільнюсі на заходах програми побуває не менше 3 млн чоловік.

Культурна столиця Європи - проект Європейської комісії. З моменту заснування в 1985 році культурними столицями Європи вже стали 37 міст. Рішенням Ради Європи в 2009 році культурними столицями Європи стануть Вільнюс і австрійський Лінц.

Новинар

 
 

Додав Art-Vertep 06 грудня 2008

Про автора

Олег Скрипка (24 травня 1964) — український музикант, вокаліст, композитор, лідер групи «Воплі Відоплясова». Олег Скрипка народився в Ходженті (Таджикистан) у сім'ї українських переселенців.Виріс у Мурманській області Росії.

Автори пов'язані с новиною

Фестиваль Країна мрій

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска