Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Мартові бенд Тромбон (2008 р.) 3.96 Mb
Мартові бенд Колискова (2008 р.) 5.63 Mb
Мартові бенд І ти (2008 р.) 3.60 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Інформація

Автори / Мартові бенд / «Мартові» заграли сольну програму у рідних стінах та поїхали підкорювати Київ

Нових та старих пісень виконали для своїх прихильників «Мартові» у суботу, перед тим як завітати до Києва на фестиваль «Червона Рута».

У цей вечір у приміщенні БК «Зоря» було багато молоді, всі зібралися послухати наших вінницьких улюбленців, які вже мають за плечима виступи на багатьох відомих фестивалях (у тому числі «Музентропія», «Уніж», «Шешори»). Було представлено вже другу сольну програму за невеликий час існування гурту.

Перша її частина, акустична та лірична, занурила слухачів у світ тендітних струн та мрійливих слів. Соліст Сергій зі своєю гітарою зібрав навколо себе справжній струнний квартет у складі двох скрипок, альта та віолончелі. Саме у такому акустичному аранжуванні прозвучали пісні з яких народився колись весь гурт «Мартові».

Коли розсіявся дим задумливих пісень на сцені свої місця зайняли Дана за барабанами, басист Віталій та духовики. Зал щиро підтримував виконання відомих хітів, таких як «Колискова», «Молдова», «Тромбон». Сцена була прикрашена старими інструментами та всілякими іншими дивностями які назбирали самі музиканти, а оформив дизайнер майстерні «Мокша».

Вдалим вийшов концерт! Атмосфера у залі панувала чудова – танцювали, підспівували, довго не відпускали музикантів зі сцени. На біс «Мартові» ще раз виконали свою «Колискову», а потім публіка щиро бажала успіхів у Київському виступі своїм улюбленцям.

Одразу після виступу Віталій Гринько та Сергій Асафатов дали нам невеличке інтерв’ю.

З якого часу розпочинається справжня історія гурту «Мартові»?

Десь приблизно з вересня минулого року гурт постійно тримається купи. Ми почали грати разом: гітара, віолончель, кларнет. Спочатку називалися «Мартові планети», пізніше назва стала «Мартові Бенд» і врешті скоротилася до «Мартові».

Чи позиціонуєте ви себе в якомусь конкретному музичному напрямку, стилі?

Ні, навряд чи. Яка музика приходить нам до душі, ту і граємо. Коли є гарний творчій настрій музика виходить сама собою і про стилі не задумуєшся.

Чи були у вас на початку якісь кумири, яким хотілося б наслідувати?

Напевно ні, не було як таких. Кожний з учасників гурту слухає найрізноманітнішу музику. А у власній творчості ми більше експериментуємо, шукаємо свою формулу.

Як народилася ідея акустичної частини концерту?

Це вже свого роду традиція. Ми так починали. Наші перші кроки як гурту були саме в акустиці: віолончель, скрипка, гітара – так народилися перші пісні.

А чому пізніше ви прийшле до музики більше схожої на рок?

- Це не зовсім так, в нашій музиці чути різні елементи стилів: це етно та джаз, класичні мотиви, також фанкові, блюзові. Ми давно для себе вирішили не ставити стилістичних рамок. Ми можемо експериментувати, грати у різноманітних стилях, шукати щось своє, неповторне.

Фестиваль «Червона Рута». Як ви туди попали?

Можна сказати що випадково. Нам запропонували і ми вирішили: чому б ні, прийдемо, заграємо. Зареєструвалися. Це було ще навесні, коли був відбірковий тур по областях. Ну і от, зайняли перше місце у області і тепер час їхати у Київ.

Чи є у вас розподіл у групі на лідера, автора пісень?

Ні, немає такого. У нас потроху усі всім займаються. Насправді наші репетиції це свого роду лабораторія: сідаємо грати, знаходимо гармонію, ритм і так само собою все виходить. Тому всі пісні це ніби коктейль авторський. Ми всі робимо одну справу і насправді все повинно йти щиро, від серця – тоді наша музика буде зрозуміла слухачам.

На даний момент у нас невеличкі зміни в складі гурту: віолончелістка Євгенія поступила до Одеської консерваторії, а кларнетист Микола – у духовну семінарію. Але ми вже граємо з новою дівчиною, тому віолончель у складі обов’язково буде і надалі.

Коли ж чекати вашого першого альбому?

Важко сказати. У нас є задумка, є матеріал. Наразі все залежить від наявності грошей.

Чи вважаєте успішним сьогоднішній концерт?

Ми дуже хотіли заграти для Вінниці, для рідного міста, наших прихильників. Дякуємо всім хто прийшов на концерт. Ми щасливі від того що заграли для вас.

Чи плануєте концерти у інших містах?

Зараз домовляємся з приводу цього. Є задумка поїхати у Дніпропетровськ. Можливо ще Чернівці, Івано-Франківськ… Це в планах до нового року.

Дякуємо за спілкування! Щасти вам у Києві!

Лариса Тимченко, MyRadio
Фото - t-rexa

 
 

Додав Nusya 19 грудня 2008

Про автора

 «МАРТОВІ» та не коти, хоча до «Котів» фронтмен Сергій Асафатов має пряме відношення – в гурті «Очеретяний кіт» грає на контрабасі…. Гурт «МАРТОВІ» почав своє існування в березні 2006р.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска