Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Кімната Гретхен Війна Світів 10.87 Mb
Кімната Гретхен Скло 7.12 Mb
Кімната Гретхен Верховна Рада 7.26 Mb
Кімната Гретхен Nude 8,62 Mb
Кімната Гретхен My Star 10,44 Mb
Кімната Гретхен Reflections 8,39 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Статті Інформація

Автори / Кімната Гретхен / «Чайковський випустив «Врємєна года» і став лідером продажу серед гей-лесбі спільноти дореволюційної Росії»

На які тільки жертви не йдуть знаменитості аби привернути увагу журналістів до власної персони: видаляють ребра, змінюють стать, роблять численні ліпосакції та продають органи. Дніпропетровський гурт «Кімната Гретхен» обрала менш радикальний та більш близький для слов’янської ментальності спосіб: всіх представників ЗМІ, що спромоглися після новорічних свят дістатися до перфоменс-клубу «Master Shmidt», пригощали горілкою з солоними огірками. А за жваву участь в обговоренні на акул пера та мікрофону очікував бонус - позачергова порція хрумкого огірка . Відтак прес-конференція поступово перетворилася на післяноворічний опохміл.

Якщо ви вирішили лише10-го січня влаштувати постноворічний опохміл, то певно Новий рік зустріли дуже добре?

Антон: Новий рік зустріли весело. Втопили телефон у желе. Розбили кватирку на кухні, швидку, правда, не викликали, міліцію також. Як бачите усі живі й здорові. І наразі офіційно презентуємо свій перший сінгл – це радіоверсія пісні «Павутиння». Вона ще не увійшла до жодної збірки, але вже є пропозиція із Запоріжжя включити її до збірки «Za Porig». Також в цьому році «Павутиння» з’явиться в ротації кількох радіостанцій.

Насправді ця пісня є застаренькою у тому плані, що вона у минулому році вийшла, наприкінці 2008-го. «Павутиння» записана за сприяння однієї відомої у Дніпропетровську та й взагалі у музичному світі людини. Він дуже просив не розголошувати цієї комерційної таємниці. Але все одно рано чи пізно всі дізнаються, що нам її допоміг записувати Славко Чабан з гурту «...и Друг Мой Грузовик». Сподіваємось, що співпраця триватиме, тому що обидві сторони залишились надзвичайно задоволені результатом.

В новому році вже маємо три прем’єри. Одна з них відбулася завдяки телеканалу «Дніпропетровський державний». Ми брали участь у музичному проекті «Новорічний коктейль», де представили нову пісню - «Санта Клауси». Хто бачив це неподобство по телевізору, мав змогу її почути. Ще кілька нових пісень – це достатньо важкі композиції з нахилом до гранжу і емо-репу.

Щодо пісні «Євген», останнім часом ви переважно відмовляєтесь виконувати її на концертах, але, люди пам’ятають і навіть самі виконують караоке-версії. На вашу думку чим викликаний успіх саме цієї пісні, яка суттєво різниться від загальної творчості групи?


Андрій (креативний директор в гумових рукавицях дістає огірок з банки): Этот вопрос заслуживает огурца.

Антон: Ми навмисно вже відмовляємося виконувати пісню «Євген» на концертах, бо, в принципі, не бачимо в тому сенсу. Це те саме, що всесвітньо відомий гурт «Eagles»– всі знають лише одну пісню «Hotel California», хоча вони випустили понад 12 альбомів і дійсно непогану музику виконують.

А «Євген» – це апріорі суперхіт. Нас питали вже про рецепт суперхіта. Це по-перше, в гармонії не більше 4-х акордів, в пісні має бути принаймні один матюк – так що «Євген» він тричі суперхіт, бо там три місця є таких.

Сашко: І ще – він має бути написаний не більше ніж за 15 хвилин.

Антон: Найголовніше - суперхіт обов’язково має бути на вічну тему. Тобто у нас є пісні політично спрямовані. Їх не так багато, але вони є. Дві. Однак політично спрямовані пісні можуть бути хітами тільки в окремий період, в окремих умовах, в окремій країні. Як було з суперхітом «Разом нас багато». «Євген» - це ж пісня про кохання. А суперхіт він же має бути обов’язково про кохання. Причому про нещасне і бажано одностатеве.

Прототипом «Євгена» є реальна людина?

Антон: Це - «собирательный образ». Не буду зараз цитувати безсмертного, але досі ще живого класика Леся Подерев’янського про те, що скрізь одні ... ви самі розумієте хто. «Євгени», коротше.

Сашко: Їх багато і всі вони – «євгени».

Володимир: І їх не подолати.

(в залі сміх)

Про долю тварин, слимаків та інших представників фауни у творчості групи. Куди подівся равлик, відзначений як знаковий у біографії та на логотипі гурту, чому священною концертною твариною став саме рожевий заєць та чи планується поповнення у лавах концертних персонажів?

Володимир: Просто всі тварини неодмінно потрапляють до раю. І в нас багато тварин, які час від часу символізують нашу творчість. Це і равлики, і зайці великі рожеві. Був ще ведмедик в нас Валєра, тобто він ще є. І пише пісні нам зараз. У співавторстві. Але сьогодні ми маємо презентувати саме віслюка Максима. Надалі він буде допомагати в нашій творчості.

Максим: (дебільно танцює і виконує пісню).

Антон: Щодо Валєри, насправді він зараз проходить курс лікування від наркотичної залежності у спеціальній клініці (всі плачуть). Це та клініка, де свого часу лікувалася Еммі Вайнхауз. Слава богу, у неї наче усе в порядку. Ми дуже просили, щоб його помістили у ту саму палату. Наразі він йде на поправку і всім передає вітання. Тобто Валерій скоро з’явиться з нами.

Дмитро (голосом Юрія Куклачова): Згодом ми влаштуємо концерт, де будуть задіяні всі наші тварини.

На сайті vkontakte.ru поряд з групою «Кімната Гретхен» існує група «Я ненавижу «Кімнату Гретхен», де зареєстровані і ви самі. Це іронія щодо факту існування ваших ненависників чи, власне, піар-хід гурту?

Антон: Це банальний мазохізм.

Володимир: Насчет vkontakte вцелом, мы стараемся экспериментировать. Я раньше просто не встречал среди днепропетровских групп тех, кто массивно атаковал через Интернет информацией о концертах, привлекал внимание слушателей к группе. Сейчас это уже абсолютно нормально, это дает свои плоды. И мы будем продолжать экспериментировать с разными видами промоушена. А насчет группы «Я ненавижу «Кімнату Гретхен», во-первых, это определенная отдушина, куда каждый может зайти и что-то написать, когда хочется все и всех ненавидеть. А во-вторых, это продолжение эксперимента – посмотрим, что это даст.

Сашко: Насправді від більшості людей, яким ми презентуємо власний музичний матеріал, чуємо позитивні відгуки. Тобто правду в очі ніхто не каже. А хотілося б і об’єктивної критики. Коротше, це банальний мазохізм.

Антон: Але приємно, що кількість ненависників набагато менша. Якщо перед новим роком в нашій групі в контакті було зареєстровано 4400 учасників, то в групі «Я ненавижу «Кімнату Гретхен» - десь чоловік 25.

Ваші пісні без проблем можна знайти в Інтернеті та все ж таки коли презентуєте повноцінний студійний альбом?

(журналістка Дніпропетровського державного наминає огірок, а фотокор «Газети по-дніпровськи» жадібно на неї дивиться)

Антон: Ще певно зарано про це говорити, це в принципі недоречно в Україні. А з приводу сінгла – це знову таки закони шоу-бізнесу, що сінгли мають виходити принаймні раз на три місяці, тобто протягом року їх має вийти чотири. І цю фішку прохавав ще Петро Ілліч Чайковський: випустив «Врємєна года» і став лідером продажу серед гей-лесбі спільноти дореволюційної Росії.

Дмитро: Постараемся сделать больше новых песен, отобрать еще больше хитов для альбома. Альбом не выпускается почему? Потому что ведется жесткий отбор песен. Одна уже записана. А все остальные ждут своей очереди.

На сьогодні гурт об’їздив з концертами не менше ніж півкраїни, вас радо запрошують до участі у фестивалях та на корпоративні вечірки, тобто потенціал є, але що заважає вийти на загальноукраїнський рівень?


Антон: На корпоративах можна краще заробляти.

Дмитро: Нам нічого не заважає, у нас нет финансовой поддержки еще.

Володимир: Я бы сказал, что дело не в финансовой поддержке, а в систематической работе, в том числе над альбомом. В данный момент мы имеем несколько направлений, в которых работаем. А запись – это достаточно емкий процес, прийдется очень многое урезать. И в данный момент мы не можем себе этого позволить. Возможно несколько позже произойдет реорганизация планов и мы запишем альбом. Мы сошлись с Димой во мнении, что нет смысла издавать альбом в Украине, поэтому это будет скорее всего очень интересный Інтернет-проект.

Дмитро: Который со временем все равно появится vkontakte.

Антон: Це насправді тема, яка вже пройшла - про альбом «Radiohead» «In Rainbows», котрий продавали по Інтернету. Насправді вони були не перші, але не виключена така можливість, що альбом «Кімнати Гретхен» буде продаватися скоріше не на полицях музичних крамниць, а саме в Інтернеті...

(завіса)
(концерт)

 
 

Додав govirka 15 січня 2009

Про автора

Гурт «КІМНАТА ГРЕТХЕН» - дніпропетровське тріо, що створює музику у напрямку «ukrainianindie-rock»... Потужна гранжева енергетика й тонкий ліричний мелодизм, подекуди драматичні, а інколи - іронічні тексти - головні козирі в

 

Коментарi

19 січня 2009

Панове музиканти напевне шось та вживаюць! ))

21 січня 2009

Горпині окремий ріспект! :)

27 січня 2009

...на сторiнцi гурту Вконтактi -
вiдео з концерту вiд Наталi Манковськоi
та Дмитра Музики!.. Дякуемо!!!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска