Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Мертвий півень Ой, Марічко, чичері 3,92 Mb
Мертвий півень Шахтарочка ( 2011 р.) 4,73 Mb
Мертвий півень Етюд з воронами ( 2009 р.) 6,85 Mb
Мертвий півень Квазіамор (сл. Юрка Позаяка, 1992 р.) 1,41 Mb
Мертвий півень Життєпис (на слова Ю. Андруховича, 2008 р.) 2.48 Mb
Мертвий півень Гуцулка Ксеня (2008 р.) 3.57 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Мертвий півень / Барбара «чекає» пам’ятника, а Чайка «погрожує» владі


Ранок першої неділі травня у рамках «Флюгерів Львова» фестивальники традиційно зустрічали на «Сніданку з «Мертвим півнем».

Аби зайняти клаптик місця для танців у дворику ратуші, черга до брами вишикувалася з 9-ої ранку. Снідати чаєм-кавою-пивом, впиватися музикою від «Півнів», закусувати словами Андруховича, робити ранкову руханку під ритми нового альбому «Made in Ю.А» та хітів із 20-річною історією охочих зібралося повний двір.

Спершу, аби очі відкрилися, вуха почули і ноги затанцювали, «господар сніданку» Місько Барбара запросив на сцену гурт, який повернув йому віру у Львів, команду-відкриття минулого року Dalai Lama. До концерту хлопці українізували англомовний репертуар. Пісня Run turtle run зазвучала як «Баран і дятел», а в українській версії Disco вокаліст Сашко Васецький заохочував «Купи мої диски!». На 20-річчя «Півням» «далайламівці» подарували «кавер» на композицію Old soldier is very drunk, яку Місько уважно слухав перед сценою, а тоді сказав: «Тепер я бачу, як виглядаю збоку»...

Долучився до музичного привітання і джаз-гурт «Шоколад». Спрезентував «Півням» кавер-версію пісні «Сестро». Вокалістка Дана Винницька, яку Місько проголосив «національним скарбом», зізналася, що від ранку тане в усмішці, бо у всіх, хто хоч раз снідав з «Мертвим півнем», оселяється щастя всередині...

...Після години музичного розігріву на сцену вийшов Місько. Тицяючи вказівним пальцем у платівку «Made in Ю.А», промовив: «Це диск. Він присвячений, перш за все, Юркові Покальчуку, Ігорю Римарукові, Сашкові Небораку... І всім вам. Дякую і вітаю всіх, хто спав чи не спав, хто прийшов... Головне, не похмеляйтеся, бо буде гірше... За ці вранішні вставання колись нам усім поставлять пам’ятник у Львові». І тут залунали перші акорди знайомої «Ми помрем не в Парижі», і глядачі розглянулися по сцені в пошуках Ярки Якуб’як чи Саші Кальцової, але раптом ритм змінився, і Місько затягнув: «Ми помрем не в Парижі, бо ми взагалі не помремо». Це був початок першої пісні «Пам’ятник», яка відкриває альбом. Юрій Андрухович каже про неї таке: «Пам’ятник» – один з небагатьох моїх віршів, які я написав з дуже конкретного приводу. У квітні 1990 року ми з Небораком та Ірванцем відзначали ПП Бу-Ба-Бу (Перше П’ятиріччя Бурлеску-Балагану-Буфонади)...».

За участі Патріарха літератури записано сім нових пісень та три «кавери» на пісні, які вже давно входять до репертуару гурту. Десять треків звучать сорок п’ять хвилин. Ідеальний шкільний урок поезії...

Після ознайомчої частини з новим творінням «Мертвих півнів» настав час хітів. Обійшлося без політичного анекдота від Ромка Чайки. Та коли дійшла справа до композиції «Знову, курва, радіо», хлопці оголосили присвяту меру Львова Андрієві Садовому, а Чайка додав: «Якщо пан Андрій профукає Євро-2012, я йому яйця відкручу. Обіцяю!».

«Якби я раз не побачив його по телевізору, і якби він так не подобався моїй мамі, то я б не почав співати», – так представив Місько Барбара Віктора Морозова. Разом вони виконали «Наша зима», «Душка моя» та разом з публікою на бек-вокалі Oh, my dear Ukraine. А далі був ще дует з Даною Винницькою і повторний «Старий солдат» у тандемі з Сашком з «Далай Лами». На завершення тригодинного концерту згадати, «як це було», на сцену вийшов колишній штатний скрипаль Ромко Рось... Хлопці кілька разів намагалися попрощатися з публікою, та розтанцьовані «флюгерівці» не відпускали їх зі сцени. На завершення «Півні» здалися, а глядачі скористали і випросили у музикантів все, що душа бажала - і «Гуцулку Ксеню», і «Бютіфул Карпати», і «Коли ти смієшся», і традиційне «Ето» у фіналі... Презентацію «Made in Ю.А» з присвятою тим, кого з нами вже немає, - Ігоря Римарука, Юрка Покальчука, Сашка Неборака, - вітали стоячи, кількахвилинними «браво!»...

Божена Городницька, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 05 травня 2009

Про автора

Культова група Львова, "Мертвий півень" - це більше, ніж просто добра рок-музика. На концерти "МП" приходять три, якщо не чотири, покоління.

Автори пов'язані с новиною

Віктор Морозов , Віктор Морозов & «Мертвий півень»

 

Коментарi

05 травня 2009

Дозволю собі невелике уточнення:насправді "політичний жарт" звучав дещо інакше.Пан Ромко сказав:"...і якщо пан Андрій профукає "Євро 2012" для Львова..."а Місько продовжив:"...то я йому яйця відірву!" і засміявся,а за його підступним сміхом потігнувся і сміх всіх "флюгерівців".

06 травня 2009

нє, про яйця то був навіть не жарт, а дипломатичні переговори :)
а політичний анегдот був про транш і "транширство" ))

08 травня 2009
Gon

тоді й було таке враження, шо Міько би сказав і фани самі б Садіку яйці відірвали

та ше й на підносику до сцени принесли б )))))

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска