Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Дніпропетровський історичний музей / Сьогодні - міжнародний день музеїв

З 1978 року цей день святкується щорічно більш, ніж у 150 країнах. Цього дня у музеях проходить день відкритих дверей, коли всі охочі можуть безкоштовно відвідати всі виставки і експозиції.

На Дніпропетровщині працює 152 музеї. Серед них - шість державних музеїв та 146 на громадських засадах. Щорічно їх відвідує понад 80 тисяч людей.

Гордістю дніпропетровців є найстаріший в Україні Історичний музей імені Дмитра Яворницького, якому вже 150 років. А також Дніпропетровський художній музей з 7-тисячним фондом.

Починаючи з 1992 року, у кожного Міжнародного дня музеїв є своя тема. Так, наприклад, темою 1992 року було «Музеї та навколишнє середовище», у 1997-1998 рр.. - «Боротьба проти незаконного переміщення культурних цінностей», в 2000-му - «Музеї за мир і гармонію в суспільстві», в 2005-му - «Музей - міст між культурами», в 2008-му - «Музеї як фактор соціальних змін та розвитку». Тема 2009 року - «Музеї та туризм».

 
 

Додав Art-Vertep позавчора о 14:25

Про автора

Музей был основан в 1849 г. и является одним из старейших в Украине. У истоков создания музея стояли местные деятели - губернатор Екатеринославской губернии А.Я.Фабр и директор гимназий края Я.Д.Грахов. Большой вклад в развитие музея сделали: знаток истор

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска