Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Фоззі Харків (2006 р.) 5.50 Mb
Фоззі Letter 2 Бабуля (Фоззі з Іреною Карпою) 7.74 Mb
Фоззі Тупий та ще тупіший 3.01 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Фоззі / «Я вирішив, що на обкладинці мають бути радянські ковбойці»

Нагадаємо, що сьогодні розпочинається всеукраїнський тур із презентацією книги «Ели воду из-под крана». О 17:00 Фоззі завітає до дніпродзержинської кав‘ярні «Кофейная галерея», а вже о 21:00 потішить дніпропетровців у клубі «Dream-Box».

Учасник гурту «Танок на майдані Конго» Олександр Сидоренко, більше відомий, як Фоззі, презентував свій перший літературний доробок. Збірка оповідань, яку презентував музикант називається «Ели воду из-под крана». У книзі зібрані оповідання «генетично пов’язані з Харковом та шаленими 90-ми».

- Більша частина цих історій з’явилась взимку, під час вигулу собаки, – каже Фоззі. – Чому саме взимку? А тому, що в інші пори року тепліше і можна читати в телефоні спортивні новини із Інтернету, а взимку руки мерзнуть. А зайняти себе чимось потрібно. Історії потрохи склеювались в сценарні плани в телефоні. Коли вісім скелетів таких історій склеїлись, настав найважчий момент… Робити було нічого, за вікном кафе було море, до концерту ще залишався цілий день і довелося починати.

- То скільки часу пішло на те, щоб ми побачили кінцевий результат, у вигляді збірки «Ели воду из-под крана»?

- Два роки тривала робота: півтора роки я накопичував ідеї, а півроку пішло на написання. Писав лише на гастролях, бо вдома якось не працюється. І що дуже важливо, не було такого, щоб я прокидався і думав, типу «О, треба написати!», бо це не робота – це прикол.

- А обкладинка з червоним ковбоєм – чия ідея?

- Моя. Я вирішив, що мають бути радянські ковбойці, тому що це привіт з радянських часів. В книзі оповідання про радянський союз, і про те, що було відразу після нього.

- Хто був першим критиком?

- В першу чергу оповідання чув наш гурт. Після концертів, я заважав їм спати в мікроавтобусі, читав вголос. Поки що негативних відгуків не було, але були поради. Пам’ятаю, якось грали концерт у Львові. А зранку був літак на Харків. О 5-й ранку я зібрав усіх, хто міг прийти і прочитав їм одне з оповідань. Народ вирішив, що я не дотиснув, і що обов’язково треба розкрити тему конфлікту. Я так і зробив того ж дня, тільки вже у Харкові.

– А собаці, завдяки якій написав оповідання, не читав їх?

- Ні, не читав. Вона і так знає, що я її люблю. У мене лабрадор, звуть Елеонора Бест Голден Юкрейн. Їй 3 роки. Нещодавно народила сім цуценят.

- Повертаючись до літератури, що любиш читати?

- Люблю читати одних і тих самих авторів, по колу. Зараз перечитую Фазіля Іскандера. З дитинства подобаються Джек Лондон, О’Генрі. У них кожна історія на 5 балів. Читаю в дорозі, люблю читати перед сном. Оповідання прочитав і спати ліг.

- Чи плануєш другу збірку оповідань?

- Подивимось, якщо самому, в першу чергу, буде цікаво, то – так.

- ТНМК відзняв новий кліп із російською співачкою Тетяною Зикіною. Як виник дует?

- Наш дует – ініціатива російського лейблу «Реал рекордс». Вони захотіли, щоб ми зробили версію Таніної пісні. А познайомились ми на студії, там і записались. В її пісні ми співаємо шматочок російською мовою, а вона у нашій – українською. Не знаю, як у неї вийде з роко-попом, я не фахівець у цій галузі, але співає вона дійсно дуже гарно. Кліп на пісню «Ты-то кто?» знімали у Києві. Сюжет заключається в сварці між чоловіком і жінкою.

- І знову режисером кліпу був Фагот. Чому саме він?

- Фагот вже знімав кліпи на пісні «Темно» і «Мушу йти». І справа в тому, що такого режисера, який би нас зараз влаштовував – немає. А Фагот чудового розуміє, що треба робити.

- До речі, в сюжеті кліпу закладений конфлікт, а на знімальному майданчику конфлікти трапляються?

- Конфлікти бувають, особливо, коли гурт складається 7 чоловік. Але колектив характеризується не наявністю конфліктів, а вмінням їх «розрулювати». А оскільки ми в першу чергу друзі, а вже потім музиканти, які грають в одному гурті, то все вирішуємо без проблем. Посварились, а наступного дня вже все забули.

- Після дуету з московською співачкою, будете частіше гастролювати у Росії?

- В Москві ми граємо приблизно раз на рік, і нічого особливо не робимо, щоб бути там популярними. Росія – це великий ринок, Польща, наприклад, теж великий ринок. Але, такого, як раніше, типу «Аааа, Москва!» – немає.

- Тетяна Зикіна в Росії озвучувала станції метро. Вам таких пропозицій не надходило?

- Так, це вона робила у себе на Батьківщині, в Іжевську. Але з моїм голосом, можна лише кричати «Закрий двері!»

– Днями, ви виклали в Інтернет новий альбом «ReФорматЦія-2.2». Чому вирішили презентувати альбом у кіберпросторі?

- Проект «ReФорматЦія-2.2» – це друга частина альбому переробок і реміксів. У ньому співають такі гурти, як Димна Суміш, Піккардійська Терція, Хорта, Флайза, Перкалаба, Десь Поруч, Способ & Funkynostra, VOID, Harvard, Встречная Тяга, 7-г клас СШ№ 185 г. Києва, Слава Флеш, MAXCHORNY, Major, Олександр Слуцький і Dr. on. Презентація альбому була в Інтернеті. В першу добу було 500 закачок. Ми виклали альбом, щоб люди безкоштовно його качали, але взамін просимо допомогти 12-річному Колі Шевченко, який хворий на лейкоз і йому терміново потрібна операція.

- Третя «ReФорматЦія» буде?

- «ReФорматЦія» – це був спецпроект. А зараз готуємо новий альбом, який записуємо на власній студії, якщо все буде гаразд, то восени випустимо.

Юлія Гай, «Сумно»

 
 

Додав Art-Vertep 30 травня 2009

Автори пов'язані с новиною

Танок На Майдані Конго

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска