Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Русичі Ти до мене не ходи (2009 р.) 1,59 Mb
Русичі Щебетала пташечка (2009 р.) 2,23 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Русичі / 4-й У.Рок українського року

З-поміж численних літніх музфестів U.Rok вирізняється кількома аспектами. По-перше, місце проведення дійства – узбережжя Чорного моря, а саме пляж вищезгаданої водойми. По-друге, склад учасників фестивалю – доволі небрендовий. Сюди запрошують зовсім юні колективи, які ділять сцену зі стріляними горобцями музичної індустрії. По-третє, атмосфера фесту на стільки приємна і ненав’язлива, що збагнути, де закінчується курортний відпочинок, а де починається рок-музика, доволі складно.

Цьогорічний U.Rok зберіг хороші традиції. Фест проходив 13-14 червня на території курорту Затока Одеської області. Відпочивальникам-меломанам не довелося особливо метушитися, адже пляж та сцену розділяли лише кілька кроків. Наметове містечко, турбази у стилі ностальгійних 80-х, оздоровчі заклади, літнє кафе з барменом-мулатом, море, тіла в едемських костюмах – далеко не все, що було у розпорядженні гостей. Словом, щоб відпочити погано поміж усього цього чіл-ауту, потрібно мати хист.

Серед учасників першого дня (Барви, Майжеколір, АнтиПоп, Янсен Купансен, Русичі, Nail's Beat, Mindown) варто відмітити ініціаторів фестивалю Русичів. Їхня музика з відтінками фанку-реггі-фольку-джазу, що так органічно звучить на заходах типу «Підкамінь» чи «Трипільське коло», стала родзинкою «У.Року». Взявши за основу фольк, Русичі надають йому об’ємного звучання (скрипка, сопілки, гітари, ударні, жіночий і чоловічі вокали). Виходить цілком позитивний і якісний етно-рок, який частково вписується у категорію «український реггі».

Також помітними на сцені були житомирський АнтиПоп і херсонський Янсен Купансен. Останній колектив зажив собі слави сатиричною фанк-одою сідницям Джонні Деппа.

Другий день «У.Року» зібрав на сцені гурти B.Speka, S.P.S., Foxy Lady, З-під на, Рива Роччи, Оратанія та Todo.

Серед музичного свіжака вирізнився гурт Foxy Lady (Білгород-Дністровський). Хоч музикантам і бракує професіоналізму, але драйву їм не позичати. Це остаточно довела експресивна вокалістка з хриплуватим голосом, коли почала співати про сексуальний жіночий волейбол.

Здобула резонанс і поп-рокова мелодика гурту Рива Роччи (Луганськ-Пітер, а тепер уже й Одеса). Серед переваг цих музичних романтиків – якісне звучання і різноплановість композицій. У трек-лісті Рива Роччи можна знайти як мелодійну любовну лірику типу «Ты спешишь ко мне», так і композиції зі скретч-саундом і речитативними партіями («Город, в тором я живу»). Скрасили сет музикантів хіти, добре відомі з ротацій – «Мой город» і «Ти так красива». До речі, відео на останню пісню можна побачити в ефірі багатьох музичних каналів.

Порадував публіку гурт Оратанія. На перший погляд музичний формат цих веселих львів’ян відповідає саундтрекам до «Американського пирога», і хлопці, здається, позиціонують себе саме так. Непретензійні тексти про «рожеве тіло холодильника» і «скрипуче ліжко», мелодійність у стилі «Bloodhound Gang», приємний вокал, маститі барабани і купа позитиву – саме те, що потребує нормальний фестивальний піпл.

Відмітилися і забугорні спецгості з Молдови Todo (Кишинів). Стиль виконання цих музикантів – не вигаданий велосипед (з огляду на англомовність і альтернативне звучання під емо-саунд вони чимось нагадують Earshot, чимось Chevelle, а чимось – My Chemical Romance). Втім, варто віддати хлопцям належне, грають вони якісно, англійська хороша, та й емо-панк – драйвовий. Як стверджують самі Todo, вони продукують «позитив-емо». Варіативний вокал фронтмена Річа у поєднанні з хорошим саундом інструментів створює якісну звукову картинку майже європейського рівня. На пісню «Brake me» хлопці вже зняли своє перше відео. Та й інші композиції («Wakin up», «Drop me down») хочеться прослухати не раз.

З огляду на все вищезгадане, лишається побажати успіхів молодим музикантам у пошуках власного обличчя, а фестивалю U.Rok – в набиранні обертів. Адже відкривати нові музичні імена і підвищувати життєвий тонус співвітчизників – цілком благородна місія.

Тала Пруткова
Фотозвіт Павла Деревльова

 
 

Додав Art-Vertep 20 червня 2009

Про автора

  ГУРТ «РУСИЧІ» (м. Білгород-Дністровський) Метою творчої формації гурту «Русичі» є популяризація народної музики та донесення до широкого загалу великого обсягу музичної творчості, коріння якого сягає у сильне своє

Автори пов'язані с новиною

АнтиПоп , Ріва Роччі

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска