Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Літературний подкаст kabi.net / Томас Венцлова

Передостання кабінетна зустріч цього сезону — це зустріч, на яку «Кабінет» чекав майже півроку. Цього разу гість нашої літературної кав’ярні – поет світової слави Томас Венцлова. Філолог і поет, близький друг Бродського і Чеслава Мілоша, литовський дисидент, викладач Єльського університету, дослідник російської поезії Сібного віку — все це Томас Венцлова, який протягом цієї зустрічі розповів таке:

— свою біогафію і творчий шлях;

— вірші “Холод сумерек встретил меня…”, “Постой, постой, во фразе пульса нет…”, “Улица Пестеля” (спершу литовською, потім російський переклад), “Среди других новостей, более срочных…”, “Памяти Генкуса Гапенчкуса”, “Ormond Quay”, “На горной гряде вблизи Йордана”, всі з автокоментарем;

— відповідаючи на питання «фізкультурного радикал-реформатора», розповідає про Йєльський та Гарвардський університети, свої спортивні досягнення, релігійну позицію та трактує стих з Біблії;

— називає 7 улюблених книг;

— на прохання Віктора Неборака порівнює російську й польську літературу XIX ст.

— пропонує свою версію канонів російської, польської та литовської літератур XX століття;

— про Чеслава Мілоша;

— про поетику барокко;

— про письмо нерідною мовою, в т.ч. про американського поета Дерека Уолкота та литовського поета й режисера Йонаса Мякаса.

Розмова велася російською та українською.

Скачайте подкаст тут: http://www.podcaster.org.ua/2009/07/27/literaturnyj-podkast-kabi-net-—-tomas-ventslova

...

 
 

Додав kabi.net 27 липня 2009

Про автора

Подкаст kabi.net від Мистецького Об'єднання "Дзиґа" - це записи зустрічей з українськими авторами й діячами культури, що відбуваються щосереди в літературній кав'ярні "Кабінет" (Львів, вул. Винниченка, 12).

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска