Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Фестиваль Славське Рок-Фест / На «Славське-рок» вчили глечики ліпити і… сміття викидати

Якщо десь у горах ти раптом почув рок-мотиви, це не сон і навіть не міраж – це фестиваль «Славське-рок 2009». Курортне селище Славське уже втретє приймало гостей, що приїхали послухати гарну та якісну музику серед Карпатських гір.

На старому футбольному полі розташували сцену. Подбали про водопостачання, туалети, наметове містечко та продаж пива. Виступали гурти не тільки з України, а й з Німеччини, Туреччини, Латвії та Польщі.

Неординарною подією став X керамічний симпозіум «Біле дерево», що розпочався у Славському раніше самого «фесту». Майже тиждень митці (професійні художники та просто усі охочі) мали для того, аби попрацювати над своїми роботами. Потім почали будувати пічку, у якій згодом випалювали вироби з білої глини. Випалювання таких виробів – складний, але вражаючий процес. Щоб випалювати глиняні вироби, необхідно набрати температуру мінімум 700 градусів, а то й усі 1000 (!), залежно від глини. Темою симпозіуму стало «Дерево життя».

Стандартними для «Славське-рок» стали походи в гори, велопоїздки, карпатські «снепшоти» та квести. Однак головною на «фесті» залишається атмосфера, яку створюють виступи гуртів.

Багато хто приїхав у Славське, аби почути виступ гурту «Плач Єремії».

До другої години ночі Тарас Чубай тішив своїми піснями не тільки людей біля сцени, а й місцевих жителів, адже в горах неабияка акустика!

Виклалися на всі триста і берлінські панки MAMASWEED. До їхніх пісень Славське вже звикло. Цей гурт виступив на фестивалі уже втретє. Як ніхто інший, ці хлопці почувалися тут вільно. Співали, танцювали, згодом познімали верхній одяг і публіку змогли примусити зробити те ж.

Інші гурти не менше виклалися заради гарного настрою відпочивальників. Серед них і німецький гурт OFFICER I’M HIGH, і турецький DIREC-T, і латвійський SCREAMPIECE, й легендарний польський гурт CZERWONE GITARY. Чимало українських молодих гуртів також приїхали сюди, аби поділитися своїми музичними успіхами. Їхні виступи відбувалися вдень на малій сцені.

Окрім музично-розважальної програми, працювали й спортивна, й мистецько-творча, й звична для «фесту» екологічна програма. Провели декілька лекцій на екологічну тематику, показали фільми, що порушують екологічні проблеми, зокрема стрічку Люка Бессона «HOME». Так і змусили фестивальників викидати сміття в смітники.

Відбувся й кінопоказ фільмів з фестивалю «Відкрита ніч», де представили короткометражні фільми українських режисерів.

Костянтин Мельников, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 05 серпня 2009

Про автора

Міжнародний рок-фестиваль «Славське Рок-Фест», проводиться у відомому гірськолижному містечку Славське на Львівщині. Гасло забави: «Я люблю Карпати» — суголосне до низки однойменних збірок, що кожного сезону випускає Укр

Автори пов'язані с новиною

Тарас Чубай , Плач Єремії , Гурт Mamasweed

 

Коментарi

29 жовтня 2009
=)

як гарно написано)

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска