Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Наталка Сняданко / «Зазвичай хочеться порекомендувати те, що сподобалося самій, але є небезпека, що доведеться сперечатися про смаки»

На запитання порталу «Буквоїд»: «Що читати?» відповідає письменниця, журналістка, літературний критик і перекладач Наталка Сняданко.

- Які книги Ви читали останнім часом? Що сподобалось, що ні?

- Зараз читаю останній роман Ольги Токарчук «Bieguni» (українською буде, здається, «Буґін»), польське видання «Po Galizji» Мартіна Поллака, роман румунської авторки Сімони Попеску «Вилінка», а також редагую український переклад оповідань Анни Ґавальди, тож можна сказати, що і їх читаю.

Усі сподобались, ясна річ, я давно відкладала їх, чекаючи вільної хвилини, аби почитати.

- Що плануєте прочитати?

- Список із 12 позицій української, російської та перекладної літератури, який до мушу «переробит» на вересневі рецензії. Серед перших у списку – Євген Положій, Пол Доуерті, П.Г.Вудхаус, Гапа Н.Карпа та Адам Міцкевич. Про враження повідомлю на сторінках відповідних видань.

- Що б ви рекомендували почитати іншим?

- Зазвичай хочеться порекомендувати те, що сподобалося самій, але є небезпека, що доведеться сперечатися про смаки, а це, як відомо, безглуздо. Тож у рецензіях, які доводиться писати, намагаюся стриматися від «рекомендацій» і обмежитися переліком власних вражень. Рішення – читати чи ні, кожен зможе зробити самостійно. Так, мабуть, чесніше.

«Буквоїд»

 
 

Додав Art-Vertep 25 серпня 2009

Про автора

Народилася у 1973 році у Львові. За освітою — філолог, закінчила Львівський та Фрайбурзький університети, за фахом – журналіст і перекладач з польської, німецької та російської.

Автори пов'язані с новиною

Адам Міцкевич , Гапа Н. Карпа , Євген Положій

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска