Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Фоззі Харків (2006 р.) 5.50 Mb
Фоззі Letter 2 Бабуля (Фоззі з Іреною Карпою) 7.74 Mb
Фоззі Тупий та ще тупіший 3.01 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Фоззі / Кращий автор 2009

Цього року нагороду «Дебют року 2009» в номінації «Кращий автор» здобув соліст та автор текстів групи «Танок На Майдані Конго» (ТНМК) – ФОЗЗІ, дебютна книга якого «Ели воду из-под крана» вперше побачила світ у 2009 році.

Вручення нагороди «Дебют року 2009» відбудеться 31 жовтня 2009 року о 14:00 за адресою: empik м. Київ, вул. Мішуги, 4, ТЦ «Піраміда» (ст. м. Позняки).

Конкурс «Дебют року», який має на меті виявлення та підтримку молодих талантів у різних напрямках української культури, ЗАТ «МКС «БУКВА» проводить вже вдруге. В минулому році нагороду отримала Галина Вдовиченко з дебютним романом «Пів’яблука».

Для довідки:

ФОЗЗІ (Олександр Аркадійович Сидоренко) – народився 6 квітня 1973 року в Харкові. В дитинстві займався дзюдо та футболом. Навчався в Харківському Університеті Електроніки, Харківській Гуманітарній Академії та Київському міжнародному університеті.

З 1989 року очолював групу «Новые дома», а в 1994 році працював на «Приват ТБ», де певний час вів рубрику «Рок-патрон» у «Реп-Обоймі». Був ведучим ранкового шоу «Підйом» на Новому каналі та телепрограми «Галопом по Європам» на ICTV.

Медіа-партнери: книжковий портал «Буквоїд», «Арт-Вертеп», «Мистецька сторінка».

Уривки з рецензій:

Книжка Фоззі – це крок назустріч лояльним читачам, яким цікаво побачити характери реальних людей, що живуть поруч – так би мовити, без художніх субтитрів українською. Хоча, за словами Фоззі, на звання письменника він не претендує, його оповідання можуть заохотити до читання не лише прихильників гурту ТНМК. В кожному оповіданні автор намагається розібратися в долі маленької пострадянської людини і простежити лінію її життя до самого кінця.

Віра Балдинюк, «Новинар»

Олександр Сидоренко міг би стати харківським Бабелем

Євгенія Чупріна, «Sumno.com»

Фоззі доволі вправний оповідач, я б навіть сказав — «о.генрівського» типу, його образки-пазли з життя мого покоління в «дикі 90-ті» не претендують на епічну повноту й композиційну вишуканість, найголовніше — вони підкуповують своєю безпосередністю і тримають увагу до останньої сторінки. Автора цікавлять звичайні люди та їхні мрії, яким ніколи, на жаль, не випаде здійснитись, адже народились вони дещо не в той час і не в тій країні. А можливо, то тільки так здається, адже в кожного ковбоя — своє щастя і своя удача, ніби підсумовує Фоззі наприкінці кожного оповідання.

Ростислав Мельників, «Сучасність»

Олександр Сидоренко написав збірку оповідань, що мають справжні літературні властивості. Всі ці «маленькі трагедії» розіграні чесно, брак письменницького досвіду компенсується чи то добрим знанням матеріалу, чи літературним чуттям, а чи характером, але Фоззі цілком позбавлений менторського тону, поблажливості чи недоречного дидактизму. Він знає, про що каже. Його письменницького дару з надлишком вистачило на те, аби викликати до себе безмірну довіру. Не так і мало, якщо зважити, що Фоззі абсолютно точно є що сказати.

Ольга-Марія Сторунська, «Sumno.com»

Книга получилась остроумной и трогательной.

Ольга Баранова, «Портмоне»

Многие отправились в магазин за книгой Фоззи именно в поисках романтики потерянного поколения девяностых. Книга Александра Сидоренко не обманет их ожиданий, хотя на самом деле в ней показаны люди разного круга и разные «районы», а время действия захватывает и наши дни. Откровенные истории «за жизнь» – и не думаю, что диагноз «просто интересный рассказ» может привести к летальному исходу :).

Ироничные, но не злые рассказы Фоззи примиряют также с современной действительностью – ну вот такая она, не фонтан, найдем же и в ней жизнеутверждающие моменты…

Татьяна Трофименко, «Медиапорт»

Олександр Сидоренко заселив свою книжку парадоксальними, безглуздими, наївними і від того такими теплими персонажами, серед яких знаходиш себе.

Христина Плахова, «Экспедиция XXI»

 
 

Додав Art-Vertep 29 жовтня 2009

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска