Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Кам'янське / VI Всеукраїнський історико-культурологічний фестиваль «Мамай-фест»

31 ТРАВНЯ - 03 ЧЕРВНЯ 10:30

Музей історії Дніпродзержинська (пр. Леніна, 39)
вхід вільний

Музей історії Дніпродзержинська, офіційно сповіщає, що Року Божого 2013 упродовж  31 травня – 3  червня на колишніх Вольностях Запорозьких, у славному історичному місті Кам’янське – Дніпродзержинськ, буде проходити VI Всеукраїнський історико-культурологічний фестиваль «Мамай-фест».

Під час цього колоритного дійства, присвяченого народній парсуні «Козак Мамай» та її інтерпретаціям у сучасному мистецтві, метою якого є відродження  славних козацьких традицій, відбудуться Науково-практична конференція «Українське козацтво у культурно-історичному вимірі» та відкриється кілька  художніх виставок

Історико - культурологічного фестивалю «Мамай-fest», започаткований в 2008 р.,  проводиться в Дніпродзержинську вже в шостий раз, що є свідченням його укоріненості та популярності. Звернення фестивалю до теми українського козацтва, уособленням якого є міфологічна постать козака Мамая, з метою виокремлення спільних для Сходу і Заходу України культурно-духовних цінностей сприяє не тільки поширенню історичних знань і формуванню історичної пам’яті, а й виступає підґрунтям національної свідомості.

 

Традиційно фестиваль , як інноваційне музейне дійство відбувається в декількох естетичних вимірах: музейні предмети із закодованою в них колективною пам’яттю народу; образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво, де традиційні мотиви гармонійно поєднуються з концептуальним баченням минулого та майбутнього України сучасними митцями; музика, насамперед кобзарська; поезія; кінематограф. 

Програма VI

історико-культурологічного фестивалю Мамай-fest 

31 травня – 3 червня 2013 р

  • 31 травня

10:30 – Відкриття науково-практичної конференції «Українське козацтво в історико-культурному вимірі Подніпров’я» (Дніпродзержинська міська рада, Музей історії Дніпродзержинська, Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології АН України). Офіційна частина.

16:00–17:00 –  Вечір сучасного українського кіно. Презентація документального фільму «Художник і час. Іван-Валентин Задорожний» за участі авторів: режисера – Б. Браги, сценариста – Г. Горового.

  • 1 червня

Виставка декоративно-прикладного мистецтва на примузейній території

Відкриття арт-майданчика «Територія Мистецтва» на при музейній території.

11:00-12:00 – відкриття дитячого майданчика на примузейній території. Феєрія вікторин, конкурсів, призів.

12:00 –13:00 – підведення підсумків конкурсу дитячої творчості «Козак Мамай та його пісня».

12:30 – виступ фольклорного колективу Нікопольської «Просвіти» на при музейній території.

13:00–14:00 – Відкриття виставки Клубу українських митців (м. Львів). Презентація художнього альбому «Козак Мамай» Ореста Скопа, заслуженого діяча мистецтв України.

14:00–15:00 – Відкриття виставки «Україна у знаках і символах» (за участі провідних музеїв Львова, Києва, Дніпропетровська, Луганська, Запоріжжя).

16:00– 18:00 –  Коло слова... Літературна вітальня українських поетів.

18:00–19:00 –  Театр-студія «Аzam». Поезія та джаз.     

20:00 – 21:00 Відкрита ніч. Демонстрація українських короткометражних фільмів

  •  2 червня – неділя

14:00 – 15:00 – концертна програма гурту «Вертеп».

15:00 – 17:00 – Роман Коваль: презентація фільму «Стеком і шаблею» та документальної повісті «Чорний Ворон: п’ять біографій».

17:30–20:00 – Концерт заслуженого артиста України Тараса Компаніченка.

 

Про авторів

Історико-культорологічний фестиваль «Мамай-fest» , Роман Коваль , Тарас Компаніченко , Гурт мандрівних дяків Вертеп

Додав ceny bab 28 травня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска