Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Бориспіль / «Місто прозорих мурів» Анжеліки Рудницької у Борисполі

03-21 БЕРЕЗНЯ

Центральна міська бібліотека (вул. Червоноармійська, 6)
вартість треба уточнювати

Бориспіль – найменше місто на карті експографії Рудницької. Ця точка з’явилася на ній після участі Анжеліки Рудницької у науково-практичній конференції, присвяченій Павлу Чубинському.

Із З по 21 березня 2011 року в центральній бібліотеці міста Бориспіль відбувається виставка Анжеліки «Місто прозорих мурів». Художниця стверджує, що глядачі у всіх куточках Європи однакові, - вони прагнуть спілкування із прекрасним і автором. Тож 10 березня художниця збирається побувати у Борисполі й зустрітися зі своїми глядачами та пресою.

- Зазвичай я не їжджу зі своїми виставками. Картини мають великий досвід самостійних подорожей як в Україні, так і закордоном, - усміхається Анжеліка. – У мене просто не вистачає часу на це. Адже часто відбувається декілька виставок паралельно. Ось і зараз роботи експонуються у Латвії, Чорногорії, Кореї і… Борисполі.

Шанувальники мистецтва із Борисполя матимуть змогу на власні очі побачити один із перших циклів Анжеліки «Незриме коріння», серії «Прамісто», «Дека поліс», «Сад чеснот», абсолютно новий цикл «Містерія літочислення», гобелени, панно, знамениті подушки-думочки і їхню не менш відому авторку.

- Найбільший клопіт виставок – не організація чи глядачі, - коментує Анжеліка, - а перевезення. Після кожної подорожі доводиться частково змінювати скло і рамки, які б’ються, ламаються. Іноді прикро, коли доводиться змінювати «одяг» цілій серії. Але це дрібниці у порівнянні із радістю, якою є можливість поділитися з однодумцями.

Роботи, що представлені у цій експозиції, довгий час мандрували Європою. Лише у Польщі минулого року відбулося 5 виставок у Варшаві, Кракові, Щецині. Повернулися вони в Україну наприкінці 2010 року на спеціальну презентацію у національному музеї Тараса Шевченка у Києві, організовану перед поїздкою Рудницької на Всесвітній фестиваль культури і мистецтв «World Masters» (Корея). Саме там вона була удостоєна почесного титулу «World Master».

 

Про авторів

Анжеліка Рудницька

Додав OksanaY 09 березня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска