Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Дніпро / Щорічне свято до Дня українського козацтва

12-14 ЖОВТНЯ

Дніпропетровський історичний музей (пр. Карла Маркса, 16)

12-14 жовтняі у музеї відбудеться ряд заходів, присвячених великому православному святу Покрови Пресвятої Богородиці та пам’яті про найколоритнішу сторінку нашої історії – добу козаччини.

О 12.00 12 жовтня у внутрішньому дворику відбудеться музейних захід з нагоди свята Покрови та Дня українського козацтва. Традиційно з фондів музею будуть виставлені дві унікальні козацькі ікони, присвячені Покрові Пресвятій Богородиці. Крім них будуть представлені народні картини «Козак Мамай», що поряд з традиційними іконописними образами освячували кожну українську хату у ХVІ-ХІХ ст. Можна буде не лише почути розповідь про всі атрибути-символи, зображенні на картині, а й зблизька роздивитись відповідні аналоги – експонати з фондів музею.

Оживити одну з найславетніших сторінок нашої історії допоможуть козацькі пісні та думи у виконанні спеціального гостя свята – кобзаря Андрія Борсука, братчика Харківського кобзарського цеху.

Протягом двох днів (13-14 жовтня) у внутрішньому дворику вестиметься показ найрізноманітніших фільмів та передач козацької тематики. Найяскравіші художні та документальні фільми, мультфільми, науково-популярні передачі познайомлять глядачів зі всіма сторонами життя запорожців.

 

Телефон для довідок – 46-34-22

 

Про авторів

Дніпропетровський історичний музей

Додав nady 11 жовтня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска