Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Безкоштовні курси української мови в Культурному центрі «Арт-Вертеп»

Центральна міська бібліотека, вул. Леніна, 23 (читацька зала)
Вхід вільний. Попередній запис обов`язковий: 050 361 62 82

Всеукраїнський проект «Безкоштовні курси української мови» стартує в Дніпропетровську! Перше заняття відбудеться 27 листопада о 18:00 Культурному центрі в «Арт-Вертеп» (арт-крамниця «Білокнижник», вул. Червона, 11)! 

Безкоштовні курси української мови вже об`єднали  13 міст України та понад 500 осіб (серед яких близько 40 - волонтери) під гаслом «Навчи друга розмовляти українською»! 

Навчальна програма має на меті прищепити слухачам курсів вміння і навички читати, писати і говорити українською мовою.

Слухачі навчаться:

  • читати українською мовою відповідно до орфоепічних норм;
  • спілкуватися на теми, визначені тематичним планом;
  • розповідати українською мовою;
  • сприймати на слух і переказувати тексти;
  • писати під диктування слова, словосполучення і речення;
  • визначати частини мови і їх граматичні ознаки, правильно поєднувати (узгоджувати) частини мови, будувати прості і складні речення;
  • використовувати у спілкуванні пряму мову, заміняти її непрямою;
  • використовувати в усному мовленні різноманітні інтонаційні конструкції.

Програма занять затверджена у Києві й розрахована на 36 академічних годин. 

З ініціативною організувати Безкоштовні курсів української мови в Дніпропетровську виступили громадський активіст та студент-філолог Владислав Харківський та Мистецька агенція «Арт-Вертеп».

Координатор проекту Владислав Харківський зауважив: «Ми ведемо переговори з громадськими діячами різних міст, але пріоритетними для нас є регіони - Південь і Схід, де вживання української мови недостатньо поширене. Важливу роль в організації відіграють ініціативність громадськості міст, долучення до справи регіональних осередків Всеукраїнського комітету захисту української мови».

Проводитеме заняття з української мови бакалавр, студентка магістратури (відділення українська мова) Факультуту української й іноземної філології та мистецтвознавста Дніпропетровського національного унівеситету ім. Олеся Гончара, переможниця Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови та літератури, стипендіатка університетських та міських програм , активістка студентського самоврядування Лаптєєва Юлія.

Наголошуємо, проект реалізується на волонтерських засадах,  курси української мови є БЕЗКОШТОВНИМИ! 

Запрошуємо усіх бажаючих!!! Хочеш захистити мову - говори українською!!!

Попередній запис ОБОВ`ЯЗКОВИЙ!!!

На перше заняття необхідно мати: зошит, ручку!

  • 093 26 81 249 - координатор проекту Владислав Харківський
  • 050 36 16 282 - представник Культурного центру "Арт-Вертеп" Людмила Хомяк

Довідка: 

Всеукраїнський проект стартував за ініціативи Всеукраїнського комітету захисту української мови та громадського діяча Олеся Донія. Курси відбуваютьсяпід гаслом “Навчи друга розмовляти українською!”. Навіть у самому гаслі міститься позитивний заряд, позитивний сигнал. Це гасло засвідчує, що в кожного з нас є російськомовні друзі. Але ми не проводимо, на відміну від наших опонентів, розкольницьку лінію за мовною ознакою. Ми хочемо розширити кругозір наших друзів. Бо чим більше людина знає мов, тим вищий у неї рівень культури. На жаль, українська держава не сильно дбала 20 років про те, щоб громадяни України змогли опанувати українську мову, а нині навіть і невеликі здобутки в цій царині хоче згорнути. І в таких умовах функцію поширювача української мови та культури мусить узяти на себе громадянське суспільство. Тож ми виступаємо з ініціативою: «Навчи друга розмовляти українською!». Кожен із учасників Комітету і просто небайдужих патріотів може взяти шефство хоча б над одним своїм російськомовним другом і за рік навчити його розмовляти українською. А людина, яка вивчила українську мову, немов відкриває для себе новий світ: нову музику, нові книжки, нові кола спілкування.

Безкоштовні курси української мови в інтернеті:

Сайт Всеукраїнського комітету захисту української мови

Сторінка Вконтакті

Сторіна Facebook

 

Про авторів

Безкоштовні курси української мови , Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав nady 18 листопада 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска