Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Дніпро / ВИСТАВКА ВИРОБІВ З БІСЕРУ майстрині Баришполь Раїси Миколаївни

25 СІЧНЯ - 10 ЛЮТОГО 10.00-16.00

Дніпропетровський історичний музей (пр. Карла Маркса, 16)
8 грн. дорослий, 4 грн. шкільний

Раїса Миколаївна захоплюється плетінням з бісеру вже 39 років. Її можна назвати справжнім самородком, адже і сюжети, і технологію плетіння Раїса Миколаївна розробляла сама. Починала з простих квіточок, а коли вдалося зробити королеву квітів – троянду – почала плести комашок, мишку, каченят, жабу.

Майстриня згадує: «Якось я прийшла на роботу і поставила на столі мишку з бісеру. Одна зі співробітниць, побачивши її, підняла крик, прийнявши виріб за живу мишу. В іншій раз принесла показати чергову свою роботу – жабу. Співробітниця взяла її двома пальцями і тут же з жахом закричала і мало не закинула її – лапки жаби ворушилися: «Забирай її, вона ще оживе!»

Своє натхнення Раїса Миколаївна бере від природи. «Природа для мене – найкраща майстерня, невичерпне джерело краси і добра...», - каже майстриня. Краса природи пробуджує допитливість, розвиває фантазію. А радість людей, які дивляться на рукотворну красу приносить величезне задоволення і бажання знову і знову брати в руки бісер.

Роботи Раїси Баришполь гідно оцінені і глядачами, і фахівцями. Вже 20 років вона є незмінною учасницею міських «свят квітів» і «днів міста». Її виставки проходили у будинку вчених, у виставковому залі, в історичному музеї, у дитячому санаторії, піонерському таборі, в 93 школі, в верстатобудівному заводі.

За свою натхненну працю Раїса Миколаївна нагороджена трьома дипломами і двома подяками. Її роботи стали частиною колекції Дніпропетровського історичного музею.

Виставка працюватиме до 10 лютого 2011 р.

З 10.00 до 16.00, вихідний - понеділок

Вартість квитка: 8 грн. – дорослий, 4 грн. – шкільний, студентський.

Довідки за телефоном: 46-34-22 (історичний музей)

35-23-64 - контактний тел.Баришполь Раїса Миколаївна

 

Про авторів

Дніпропетровський історичний музей

Додав OksanaY 25 січня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска