Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Днiпропетровський художнiй музей запрошує на Свято дитячої книги

02 КВІТНЯ 13.00

Дніпропетровський художній музей (вул. Шевченка, 21)

У суботу 2 квітня у Дніпропетровському художньому музеї розпочнеться святкування Міжнародного дня дитячої книги, яке відзначається у всьому світі з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) з 1967 року в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. У такий спосіб ініціатори свята вирішили щороку нагадувати про важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

Як відомо, дитяча книга – це спільний доробок літератора й художника. Неможливо уявити собі дитячу книгу без ілюстрацій: вони допомагають дитині краще зрозуміти твір, сприяють розвитку її образного мислення й художнього смаку.

Дитяча книга як продукт книгодрукування набула розвитку в ХІХ столітті, спочатку в Західній Європі, трохи згодом – і в нашій країні. Над її створенням працювало чимало видатних малярів. Про це гості свята зможуть дізнатися з короткої лекції про історію дитячого книгодрукування й традиції оформлення видань для дітей.

2 квітня у фойє Художнього музею відкриється міні-виставка ілюстрацій до дитячих книг з колекції Художнього музею. Зокрема, на виставці буде репрезентовано роботи визначного українського графіка, театрального художника й мультиплікатора Володимира Дев’ятніна (1890-1964), написані до творів Миколи Гоголя. Природно, що саме цими днями ми згадаємо про нашого видатного співвітчизника, адже Микола Васильович народився 1 квітня 1809 року.

На міні-виставці будуть представлені й дитячі книги дніпропетровських письменниць Зінаїди Грієвої та Інни Ковальової, над оформленням яких працювала співробітниця Художнього музею Вікторія Сулима. Спільні роботи художниці й письменниці Зінаїди Грієвої нещодавно отримали премію конкурсу «Сузір’я муз Дніпропетровська» в номінації «Найкращий мистецький твір для дітей».

Через поважний вік (86 років) і хворобу письменниця не зможе взяти участь у заході. Але її твори пролунають у музеї – їх інсценує художня керівниця дніпропетровського аматорського театру «Образ», ведуча 11 телеканалу Юлія Курочкіна. Гості свята також почують вірші Інни Ковальової у виконанні самої авторки.

2 квітня у Художньому музеї мало не вперше широкий загал ознайомиться з творами журналістки 11 телеканалу Лариси Тінтулової, котра впродовж багатьох років пише вірші для дітей.

На завершення свята на дітей чекає солодке частування.

Вхід для дітей безкоштовний.

Телефони: 47-33-38 (каса), 744-60-35 (науково-просвітницький відділ)

 

Про авторів

Дніпропетровський художній музей

Додав OksanaY 01 квітня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска