Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Персональна виставка художниці Світлани Зеленої (м. Житомир)

17-30 ЧЕРВНЯ

Дніпропетровський художній музей (вул. Шевченка, 21)

Мистецтвознавці називають Світлану Зелену неординарним майстром живопису, який життя присвячує висвітленню на полотні своїх ідей, задумів і мрій.

«Мене чомусь називають абстракціоністом, але це не так. У мене є тематика, інколи фігури – це вже не абстракція. Я не ображаюсь, але просто уточнюю, щоб я б, може, й хотіла малювати абстракцію, але не вмію. Нас привчили прив’язуватись до теми», - говорить сама мисткиня.

«Художниця потужного, глибокого таланту, яскрава індивідуальність. Вона інтелігентна, освічена, незалежна в своїх судженнях. При цьому всьому вона залишається жінкою і в творчості, і в житті. Її твори, здається, синтезують чоловічу силу і жіночу чуттєвість. Крізь призму жіночого світовідчуття вона намагається проникнути в таємниці життя, які, здавалося б, піддаються тільки чоловічому розуму, проте Світлана не тільки розгадує їх, а й відтворює в своїх картинах», - пишуть про неї художні критики.

Світлана Зелена навчалася у Луганському художньому училищі (1972-1976), вивчала монументальний живопис у Харківському художньо-промисловому інституті (1976-1981). Викладала живопис у Львівському інституті декоративно-прикладного мистецтва (1981-1983). 1984-го за сімейними обставинами перебралася до Житомира, деякий час працювала як художник-монументаліст у Житомирському художньо-виробничому комбінаті. 1992-го вступила до Національної спілки художників України. Нині Світлана творить у художніх майстернях Житомирської організації НСХУ та у власній майстерні.

Триватиме експозиція до 30 червня.

Довідки за телефоном: 744-60-35

 

Про авторів

Дніпропетровський художній музей

Додав OksanaY 19 червня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска