Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Міні-виставка «Петриківка до EURO-2012» у Дніпропетровському художньому музеї

06 ЧЕРВНЯ - 30 ЛИПНЯ

ДХМ: вул.. Шевченка, 21

6 червня, о 16.00 у Дніпропетровському художньому музеї буде відкрито міні-виставку «Петриківка до EURO-2012»

Дніпропетровський художній музей не міг пройти повз важливої для України цьогорічної події – чемпіонату Європи з футболу, який приймають українські міста. Так само завжди відгукувалися й відгукуються на значні події у державі, у світі майстри петриківського розпису, який став символом не лише Дніпропетровщини, а й України в цілому: у свої квітчасті розписи вони вводили нову символіку, нові елементи.

На міні-виставці «Петриківка до EURO-2012» репрезентовано роботи цьогорічних випускників художнього відділення Дніпропетровського театрально-художнього коледжу. Твори виконано в традиційній манері за звичними схемами: килимок, віночок, бігунець, рушник.

«З першого погляду ми сприймаємо символіку футбольного чемпіонату, яка органічно пов’язана з всією композицією площини. Виставка свідчить про те, що молоді майстри петриківського розпису, яких підготувала до самостійного творчого життя викладач ДОТХК Заслужений майстер народної творчості України Тетяна Анатоліївна Гарькава, досконало оволоділи професійною майстерністю, відчувають сучасність і здатні продовжувати й розвивати славетне народне мистецтво», - говорить провідний науковий співробітник ДХМ Володимир Кулічихін.

Виставка триватиме по 30 червня.

Довідки за телефонами: 744-60-35(36)

Адреса ДХМ: вул.. Шевченка, 21

 

Про авторів

Дніпропетровський художній музей

Додав Art-Vertep 05 червня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска